PİYASALAR

  • BIST 1008987.312.05%
  • ALTIN2279.1210.14%
  • DOLAR32.3280.23%
  • EURO35.019-0.26%
  • STERLİN40.8910.17%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. 'Sanıkların rahat tavırları acımızı ikiye katlıyor'
'Sanıkların rahat tavırları acımızı ikiye katlıyor'

'Sanıkların rahat tavırları acımızı ikiye katlıyor'

FETÖ'nün darbe girişimi dava duruşmasında, şehit yakınlarıyla yaralananlar müşteki sıfatıyla beyanda bulundu. Müşteki Mevlüt Yaman, "Bize saldıran sanıkların rahat tavırları o günkü acımızı ikiye katlıyor." dedi.

A+A-

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, Akıncı Üssü'nden havalanan savaş uçakların bombalamasının yanı sıra darbe sanığı askerlerin ateş etmesi sonucu şehit düşenlerin yakınları ile saldırılarda yaralananlar, müşteki sıfatıyla beyanda bulundu.

Müşteki polis memuru Buğra Gürün, olay tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğüne F-16'dan atılan bomba nedeniyle yaralandığını, ekip arkadaşının ise şehit düştüğünü söyledi.

Darbe girişiminde yer alan sanıklar ile örgüt elebaşı Fetullah Gülen'den şikayetçi olduğunu belirten Gürün, davaya katılma talebinde bulundu.

Müşteki Tuncer Yenilmez de darbecilere karşı direnmek için gittiği Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaralandığını anlattı.

Sivillerin yoğun olarak bulunduğu bölgeye savaş uçağından bomba atıldığını ifade eden Yenilmez, kendi vatandaşlarına bu şekilde saldıran sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Müşteki Mevlüt Yaman ise olay tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğünde görevli olduğunu, gecenin ilerleyen saatlerinde darbecilerin kontrolündeki uçaklardan polislere bomba atıldığını kaydetti.

Saldırıdan yaralı kurtulduğunu dile getiren Yaman, "Bize bu şekilde saldıran sanıkların bu rahat tavırları o günkü acımızı ikiye katlıyor. Bunca insanı şehit eden, yaralayanların duruşma salonundaki bu tutumlarından, kendilerinden ve elebaşlarından şikayetçiyim." diye konuştu.

Müştekiler Emin Bayar, İbrahim Seyfi, Hüseyin Kılıç, Ali Kazım Bayün, Ekrem Başar, Arif Yıldırım, Mehmet Sarıyüz, Cebrail Uğurlu, Ömer Savaş, Mehmet Özdemir, Tuğrul Kılıkoğlu ve Tuncer Yenilmez de sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek, davaya katılma talebinde bulundu.

Duruşmaya, 17 Eylül Pazartesi günü devam edilecek.​

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.