PİYASALAR

  • BIST 1009089.580.11%
  • ALTIN2324.750.78%
  • DOLAR32.3710.12%
  • EURO34.997-0.12%
  • STERLİN40.986-0.12%
  1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Şampiyon Fransa
Şampiyon Fransa

Şampiyon Fransa

2018 Dünya Kupası şampiyonu Hırvatistanı 4-2'lik skorla yenen Fransa oldu

A+A-

Fransa'nın gollerini Mandzukic (KK), Griezmann, Pogba ve Mbappe atarken Hırvatistan'ın gollerini Perisic ve Mandzukic attı. Fransa, tarihinde 2. kez şampiyonluğa ulaştı.
2018 Dünya Kupası finalinde Fransa ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Rakibini 4-2 mağlup eden Fransa, kupayı kazanan ekip oldu. Fransızlar, kendilerinin düzenlediği 1998 Dünya Kupası’ndan sonra ikinci kez dünya şampiyonu olmayı başardı.

Luzhniki Stadyumu’nda karşılaşmaya atak başlayan taraf Hırvatistan olsa da ilk golü Fransa buldu. 18. dakikada Antoine Griezmann’ın kullandığı serbest vuruşta Mario Mandzukic’in ters kafası ağlarla buluştu: 1-0 Mandzukic, Dünya Kupası tarihinde bir final maçında kendi kalesine gol atan ilk oyuncu oldu. 

28. dakikada Hırvatistan beraberliği buldu. Ceza sahasında Fransa defansının uzaklaştıramadığı topu Domagoj Vida, Ivan Perisic’e indirdi. Perisic, sol ayağıyla yaptığı vuruşla skora denge getirdi: 1-1 

35. dakikada hakem Nestor Pitana, VAR teknolojisi ile izlediği pozisyonun ardından Perisic’in kendi ceza sahası içerisinde topa elle müdahale ettiği gerekçesi ile Fransa lehine penaltı kararı verdi. Fransa adına topun başına geçen Griezmann, 38. dakikada takımını bir kere daha öne geçirdi: 2-1 

İlk yarı bu skorla tamamlandı. Fransa, 2 gol bulduğu ilk yarıyı 1 isabetli şut ile tamamlayabildi. 

59. dakikada ceza sahası dışından sağ ayağıyla çektiği şut defanstan dönen Paul Pogba, bu kez topu sol tarafına çekerek sol ayağı ile vuruşunu yaptı ve skoru 3-1’e getirdi. 

65. dakikada sol kanatta Lucas Hernandez’in pasında topu alan Kylian Mbappe, ceza sahası dışından çektiği şutla farkı üçe çıkardı: 4-1 

69. dakikada savunmanın geriye attığı pasta topu kontrol eden Fransız kaleci Hugo Lloris, kendisine baskı yapan Mandzukic’e çalım atmak isterken Mandzukic topa ayağını uzattı ve kalecinin hatasında skoru 4-2’ye getirdi. 

Mandzukic, bu golle Dünya Kupası tarihinde Hollandalı Ernie Brandts’ın ardından aynı maçta hem rakip kaleye, hem de kendi kalesine gol atan ikinci oyuncu oldu. 

Karşılaşma 4-2 tamamlandı ve Fransa dünya şampiyonu oldu. Kendi ülkelerinde düzenledikleri 1998 Dünya Kupası'nda finalde Brezilya'yı 3-0 yenip şampiyon olan Fransızlar, Rusya'da 21.si düzenlenen turnuvada ikinci kez şampiyon olmayı başardı.

Fransa’nın şampiyonluk yolu 

Avustralya, Peru ve Danimarka’nın da olduğu C Grubu’ndan 7 puanla 1. olarak çıkan Fransa, son 16 turunda ise Arjantin’i 4-3 geçmeyi başarmıştı. Çeyrek finalde Uruguay’ı elemeyi başaran Horozlar, yarı finalde de Belçika’yı 1-0 ile geçip, finalde Hırvatistan’ın rakibi olmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.