PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2307.7711.4%
  • DOLAR32.3050.25%
  • EURO35.035-0.08%
  • STERLİN40.9330.62%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Şahindoğan:"Kanayan yara bu dönemde sarılmalıdır"
Şahindoğan:"Kanayan yara bu dönemde sarılmalıdır"

Şahindoğan:"Kanayan yara bu dönemde sarılmalıdır"

Türk Eğitim-Sen genel başkan yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan yaptığı açıklamada ''MEB’in yanlış bir kararıyla il içi sıra tayinlerinin kaldırılması ve yine yanlış uygulamalarla iller arası eş özrü tayinlerinde 41. tercihi işaretlemeyenlere sonradan il-ilçe emri uygulandığı halde sırf 41. tercihi işaretlediği için eşinden çok uzak ilçelere atanan öğretmenler yıllardır çile çekmeye devam ediyor.'' dedi.

A+A-

ŞAHİNDOĞAN Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

MEB’in yanlış bir kararıyla il içi sıra tayinlerinin kaldırılması ve yine yanlış uygulamalarla iller arası eş özrü tayinlerinde 41. tercihi işaretlemeyenlere sonradan il-ilçe emri uygulandığı halde sırf 41. tercihi işaretlediği için eşinden çok uzak ilçelere atanan öğretmenler yıllardır çile çekmeye devam ediyor.Bu arkadaşlarımız eşleriyle aynı il sınırları içinde çalışıyorlar ama günlük ulaşımı imkansız mesafelerde yaşamaya ve yollara mahkumlar..

Bu eğitimcilerin aileleri senelerdir paramparça...

Bu insanların ömrünün önemli bir bölümü yollarda geçiyor...

Türk Eğitim Sen olarak yıllardır bu arkadaşlarımızın sıkıntılarının çözümü için MEB’e çağrıda bulunuyor ve çözüm talep ediyoruz.Bu kapsamda 50 km.üzeri mesafelerde çalışanlara,ya da 3 yıldır eş özründen il içinde tayin istemesine rağmen yer değiştirememiş ve iki ilden bile uzak ilçelere mahkum edilmiş bu eğitimcilere öncelikle “ilçe emri” uygulanmasını isteyerek makul bir öneri de ortaya koyduk.MEB,önceki yıllarda bu makul temelde sorunu çözmemiş, bunun yerine,çözümü valiliklere yazı yazarak illere havale etmiş,İller de tahmin edileceği gibi çözmek yerine gelen yazıyı sümen altı ederek, umutları başka bir bahara bırakmıştı. Bu durum yıllardır, bir kısır döngü halinde böyle devam etti. Ne sorun çözülebildi, ne de mağduriyetler bitirilebildi. Yine bir özür grubu yer değiştirme dönemi içindeyiz. Mağdur eğitimciler adına bu dönemde bizzat MEB’in inisiyatif almasıyla, en azından yukarda belirttiğimiz kriterler çerçevesinde çözüm bekliyoruz. Bu kanayan yara, artık bu dönemde sarılmalıdır.

MEB,bu tür mağduriyetlere sadece mevzuat çerçevesinden değil biraz da vicdani sorumluluk çerçevesinden bakmalıdır.

Mehmet Yaşar Şahindoğan

Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.