PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Sağlık-Sen'den sözleşmelilere kadro açıklaması
Sağlık-Sen'den sözleşmelilere kadro açıklaması

Sağlık-Sen'den sözleşmelilere kadro açıklaması

Sağlık-Sen Tekirdağ Şubesi tarafından düzenlenen İl Divan Toplantısı, Genel Sekreter Durali Baki’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

A+A-

Toplantıda 6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımlarıyla ilgili bilgi veren Genel Sekreter Baki, teşkilat mensuplarının sorularını da cevapladı.

Baki, sağlık ve sosyal hizmet kolunda birçok önemli kazanıma imza attıklarını dile getirerek, "Sağlık çalışanlarımızı memnun edecek birçok kazanımın altına imza attık. Sabit ek ödemede yüzde 20 artış yapılması çok önemli bir kazanım. Bu artıştan sağlık, teknik, genel idari ve yardımcı hizmetler sınıfında çalışan bütün arkadaşlarımız yararlanacak. Tabii döner sermaye sisteminin çarpık kurgusuna yönelik eleştirilerimiz baki. Bu sistemin yeniden inşa edilmesi, hakkaniyetli hale gelmesi için çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Baki sözlerine şöyle devam etti: "3600 ek gösterge ve sözleşmelilere kadro meselesi, önümüzdeki yıl yetkili sendika olarak bizim içinde bulunduğumuz masada çözülecek. 112 çalışanlarımıza, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kurumlarda görev yapan arkadaşlarımıza yönelik de kazanımlar elde ettik. Tüm bu kazanımlarla fedakar çalışanlarımızın rahat nefes almasını sağlamaya çalıştık.”

"Bizim Mücadelemizin En Önemli Noktası Birlik ve Beraberliğimiz"

Yaşanan birçok sorunun çözümü için mücadele verdiklerini söyleyen Baki, "Sağlık çalışanlarımızın yüzlerinin gülmesi, memnuniyetlerinin artması için çalışıyoruz. Toplu sözleşmede çok önemli kazanımlar elde ettik. Ancak devam eden sorunlarımız da var. Bu yüzden mücadele etmeye devam ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde, omuz omuza vererek aşamayacağımız engel yok. Bizim mücadelemizin en önemli noktası birlik ve beraberliğimizdir" şeklinde konuştu.

Şube Başkanı Öksüz: Önemli Kazanımlar Elde Ettik

Sağlık çalışanlarının her koşulda büyük bir mücadele verdiğini dile getiren Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz, "Pandemi süreci boyunca olağanüstü bir gayret gösteren sağlık çalışanlarımız için Toplu Sözleşme masasında önemli kazanımlar elde ettik. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız bu kazanımlarla 2022 yılında daha rahat nefes alabildiklerini görecekler. Bu başarı Genel Merkezimiz başta olmak üzere tüm Sağlık-Sen teşkilatının başarısıdır" dedi.

KAYNAK: sendikabulteni.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.