PİYASALAR

  • BIST 1008718.110%
  • ALTIN2240.804-0.16%
  • DOLAR32.3320.07%
  • EURO35.153-0.14%
  • STERLİN41.095-0.15%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Sağlık-Sen Genel Başkanı'ndan bankalara "promosyon güncellemesi" çağrısı...
Sağlık-Sen Genel Başkanı'ndan bankalara "promosyon güncellemesi" çağrısı...

Sağlık-Sen Genel Başkanı'ndan bankalara "promosyon güncellemesi" çağrısı...

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, enflasyon karşısında eriyen banka promosyonlarının yeniden revize edilmesi çağrısında bulundu.

A+A-

Semih Durmuş, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Bankalarla yapılan promosyon anlaşmaları enflasyon karşısında erimiş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları mağdur olmuştur. Bilindiği üzere enflasyonda yaşanan artışla birlikte kamu çalışanlarının maaşlarına da zamlar yapılmıştır. Buna paralel olarak, yüksek enflasyona karşı bankalarla yapılan promosyon anlaşmalarının da yenilenmesi elzem hale gelmiştir. Yeni promosyonlar 4 yıllık 35 bin liraya kadar çıkarken eski promosyonlar çok cüzi miktarlarda kalmıştır.

Bankaların karı hızla artarken çalışanların promosyonları pula dönmüş durumda. Bankaların karı artarken çalışanların emeğinin değersizleşmesi kabul edilemez. Bankalarla yapılan promosyon anlaşmalarının iptal edilerek, günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi zorunlu hale gelmiştir. İlgili tüm kurumları, fedakar çalışanları için sorumluluk almaya davet ediyorum. Yetkili sendika olarak fedakar çalışanların hak ve kazanımları için konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.