PİYASALAR

  • BIST 1008718.110%
  • ALTIN2243.746-0.03%
  • DOLAR32.3320.08%
  • EURO35.143-0.16%
  • STERLİN41.101-0.13%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Sağlık-Sen Antalya Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi
Sağlık-Sen Antalya Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

Sağlık-Sen Antalya Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

Sağlık-Sen Antalya Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Genel kurulda, Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk güven tazeledi.

A+A-

Tek listeyle yapılan genel kurula; Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Sekreter Durali Baki, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan, Şemsettin Karadoğan, Yusuf Dural ve Yasin Barutcu katıldı.

Divan Başkanlığını Genel Sekreter Durali Baki'nin yaptığı genel kurula; AK Parti Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik ile Mustafa Köse, Antalya İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Memur-Sen İl Temsilcisi Ünal Hisarkaya ve Burdur Şube Başkanı Mehmet Faruk Ozan, Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Kahramanmaraş Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, Tekirdağ Şube Başkanı Hamza Öksüz ile kurum temsilcileri de katıldı.

Genel Başkan Durmuş: Bizim İsteğimiz 15 Ağustos’ta Sağlık Çalışanlarımızın Yüzlerinin Güldürülmesi

Genel kurulda katılımcılara hitap eden Genel Başkan Semih Durmuş, Memur-Sen teşkilatının her zaman hak ve hakikatten yana tavır aldığını söyleyerek, “Mücadelemizin temelini insan onuruna yaraşır bir yaşam oluşturuyor. Hepimiz bunun için mücadele ediyoruz. Memur-Sen ve Sağlık-Sen çeyrek asrı aşan örgütlü yapısıyla, bu mücadelenin bayraktarı. Yaşanan adaletsizliklere ve hakkaniyetsizliklere asla rıza göstermedik, göstermeyeceğiz de” dedi.

antalyagk2022_3_.jpg

Sağlık çalışanlarının ekonomik ve özlük haklarıyla ilgili TBMM’den geçen yasaya ilişkin Sağlık Bakanlığı’nın bir yönetmelik hazırladığını hatırlatan Durmuş, “Bizler her platformda, performansa bağlı ücret sistemini doğru bulmadığımız söyledik. Farklı hastanelerde çalışan ama aynı işi yapan sağlık çalışanları birbirinden farklı ücret alıyor. Biz bu konuda adalet istiyoruz. Sağlık çalışanlarımızı memnun edecek bir yasa TBMM’den geçti. Bu yasayla ilgili Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca bir yönetmelik hazırladıklarını söyledi. Yapılacak düzenlemenin hayati öneme sahip olduğu unutulmamalı. Bizim isteğimiz adaletli bir ücret politikasının oluşturulması ve 15 Ağustos’ta sağlık çalışanlarımızın yüzlerinin güldürülmesi” diye konuştu.

antalyagk2022_8_.jpg

“Sağlık Sistemini Ayakta Tutam Tüm Sağlık Çalışanlarıdır”

Sağlık çalışanlarının şiddet, aşırı iş yükü, istihdam yetersizliği gibi pek çok sorunu olduğuna dikkat çeken Durmuş, “Sağlık çalışanları, sorunlarla boğuşmak yerine, kutsal görevleriyle bütünleşsinler. Çalışanlarımızın artık yüzleri gülsün istiyoruz. Biz, sağlık çalışanlarının yüzü gülerse, Türkiye’nin yüzünün güleceğine inanıyoruz. Sağlık sistemimiz ne kadar sağlam olursa olsun, alt yapımız ne kadar güçlü olursa olsun, neticede onu ayakta tutacak olan hemşiresinden doktoruna, şoföründen teknikerine tüm sağlık çalışanlarıdır. Bunun asla unutulmaması gerekir. Bu nedenle sorunları bir an önce çözüme kavuşturmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter Baki: Diğerlerine Göre Değil Değerlere Göre Sendikacılık Yapıyoruz

Genel kurulun Divan Başkanlığını yapan Genel Sekreter Durali Baki, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak her zaman milletimizin ve devletimizin yanında olduk. 28 Şubat’ın soğuk günlerinde de 15 Temmuz hain darbe girişiminde de milli iradeden yana olduğumuzu herkese gösterdik. Diğerleri gibi esnafın camını kırarak, kaldırım taşlarını sökerek sendikacılık yapmıyoruz. Diğerlerine göre değil değerlere göre sendikacılık yapıyoruz. Her zaman hakikati söylemeyi, haksızlık karşısında dimdik durmayı kendimize şiar edindik” dedi.

Baki, sadece eleştirmediklerini aynı zamanda çözüm önerilerini de ortaya koyduklarını söyleyerek, “Sağlık-Sen olarak çözüm odaklı bir anlayışı benimsiyoruz. Lafta sendikacılık yapmıyoruz, sahaya iniyor, sorunları tespit ediyor ve o sorunların çözümü için hem sahada hem de masada mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Doğan: Ötekileştirmeyen Bir Sendikal Anlayışı Şiar Edindik

Konuşmasına genel kurulun hayırlara vesile olması temennisiyle başlayan Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Faruk Doğan, yeni yönetime başarılar diledi.

Sağlık-Sen’in çalışanlar için verdiği mücadeleye dikkat çeken Doğan, sendikanın çalışan ve hizmet odaklı bir anlayışla yoluna devam ettiğini anlattı. Doğan, “Bizden önceki sendikal anlayışları elimizin tersiyle ittik. Hiçbir zaman ideolojik bir yapılanma olmadık. Genel Merkezimiz, şubeleriyle birlikte sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının özlük, sosyal ve ekonomik haklarını daha ileriye taşıma amacıyla mücadelesini sürdürüyor” şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen teşkilatlarının dağ bayır demeden sürekli sahada çalışanların yanında olduğunu dile getiren Doğan, “Sağlık-Sen, sadece yetki süreçlerinde sahaya inen sendikalardan hiçbir zaman olmadı. Gönüllere dokunan, ötekileştirmeyen bir sendikal anlayışı kendimize şiar edindik. Bu yüzden Sağlık-Sen'e olan güven her geçen gün artıyor. Bu yüzden Sağlık-Sen ailesi giderek büyüyor" ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan: Sorunların Çözümü İçin Topyekûn Mücadeleden Asla Geri Durmayacağız

Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, Sağlık-Sen’in her zaman sağlık çalışanlarının gür sesi olduğunu söyleyerek, “Sağlık çalışanlarının adaletsizliğe ve hakkaniyetsizliğe teslim edilmesine asla rızamız yok. Sorunların çözümü için topyekûn mücadeleden asla geri durmayacağız. Yetkili sendika olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın emek ve ekmek mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarının başında aşırı iş yükü geldiğini vurgulayan Karadoğan, “Sağlık çalışanları yoğun iş yükü altında ezilmektedir. Bu durumda nitelikli sağlık hizmetinden söz etmek pek de mümkün değildir. Başta şiddet olmak üzere sağlıkta yaşanan sorunların temelinde istihdam yetersizliği geliyor. Acilen istihdam yapılmalı ve sağlıktaki personel açığı hızlıca kapatılmalıdır” dedi.

Karadoğan, Genel Kurulu’nun hayırlar getirmesini dileyerek, sözlerine son verdi.

Genel Başkan Yardımcısı Dural: Çalışanlarımızın Alın Teri En Yüce Değerdir

Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural ise Sağlık-Sen teşkilatının sürekli sahada olduğunu kaydederek, “Bizim sendikal anlayışımızda çalışanların alın teri en yüce değerdir. Bu anlayışla emek mücadelesi veriyoruz. Sorunları yerinde tespit ediyor ve çalışmalarımızı ona göre sürdürüyoruz. Sahadan aldığımız sorunları ve talepleri mevzuat alanında en iyi uzmanlarla çalışıyor ve taleplerin kazanıma dönmesi için çalışmalara başlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kuruldukları günden bu yana sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü için çalıştıklarını vurgulayan Dural, “Sağlık-Sen olarak aldanmayan ve aldatmayan bir anlayışla sendikacılık yapıyoruz. Bizim gayemiz insanların dertlerine derman olmak, onlar için çalışmak. Bu anlayışla geçmişte birçok sorunu çözdük, yüzlerce kazanıma imza attık.  Yine aynı anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Barutcu: Duruşumuzdan Asla Taviz Vermiyoruz


Sağlık-Sen’in sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ekonomik, özlük ve sosyal haklarının gelişip, korunması için çalıştığını dile getiren Genel Başkan Yasin Barutcu, kuruldukları günden bu yana onurluca ve insanca yaşamanın mücadelesini verdiklerini dile getirdi.

Çalışanların sorunlarının çözülmesi için hem sahada hem de masada mücadele ettiklerini söyleyen Barutcu, “Sağlık-Sen, 27 yıldır gece gündüz emek vererek sağlık çalışanlarının hakkı için çalışıyor. Sürekli sahadayız. Çalışanların dertleriyle dertleniyoruz. Duruşumuzdan asla taviz vermiyoruz. Yıllardır verdiğimiz bu mücadele ile bugün sağlık çalışanlarımız için önemli adımlar atılıyor" diye konuştu.

Barutcu sözlerini, Antalya Şube’nin Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını temenni ederek noktaladı.

Şube Başkanı Kuluöztürk: Sendikacılığı Adalet, Hakikat ve Erdem Arayışı Olarak Gördük

Yeniden Şube Başkanı seçilen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, Sağlık-Sen’in kurulduğu günden bu yana davasından vazgeçmediğini dile getirerek, “Sağlık-Sen teşkilatı olarak bizler;  sendikacılığı köhne zihniyetlerin sopası, korsan gemilerin limanı olmaktan çıkaran kadroyuz. Sendikacılığı, milletin arabasıyla, camıyla, şehrin kaldırım taşıyla sorunu olanlardan kurtaran kitleyiz. Sendikacılığı, adalet, hakikat ve erdem arayışı olarak görenleriz. Sendikacılığı, kavga zemininden çıkarıp, rekabet zemininde hizmet anlayışına çevirenleriz. Bizler sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının umutlarıyız” diye konuştu.

Hedefleri, hayalleri ve emekleri büyük olan yönetim kurulu ve teşkilat mensuplarıyla birikmiş sorunlarla mücadele ettiklerini anlatan Kuluöztürk, “Önümüze gelen tüm engelleri aşıp, göğsümüzü siper edip üyelerimizin emanetini koruduk. İşte bu gayretli ekiple, şubemiz bugün 7 bin 400 üye sayısına ulaşıp bir marka haline geldi” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen Antalya Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, Şube Sekreteri Bekir Çavuşoğlu, Teşkilattan Sorumlu Başkan Yardımcısı Osman Kasap, Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Resul Ateş, Basın ve İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Gökhan Candan, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Zafer Rece, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmail Fatih Avcu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.