PİYASALAR

  • BIST 1009707.880.65%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Saadet Partisi'nden 'ortak aday' açıklaması
Saadet Partisi'nden 'ortak aday' açıklaması

Saadet Partisi'nden 'ortak aday' açıklaması

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya geldi. Görüşme sonrası açıklama yapan Karamollaoğlu, ittifak ve aday soruna ''Bu sorularınızın cevapları hafta sonuna doğru ortaya çıkar'' dedi.

A+A-

Muhalefetin erken seçim için ittifak çalışmaları sürüyor. CHP dün mecliste grup kurarak seçimlere katılabilmesi için 15 milletvekili İYİ Parti'ye geçmişti. 

Bugün muhalefet kanadında yeni bir görüşme var. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Görüşmede Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Haluk Koç, Lale Karabıyık, TBMM CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da hazır bulundu. 

KARAMOLLAOĞLU: BU HAFTA İÇİNDE NETİCELENİR

Görüşme sonrası açıklama yapan Karamollaoğlu, "İki ayağımızı bir pabuca soktular. Türkiye belki bir kazaya uğrayacaktı. Potansiyeli olan İYİ Parti seçime girmeme ihtimaliyle karşı karşıya kalacaktı. Yaptıkları jestten dolayı kendilerini tebrik ettim. Biz temelde kendi partilerimizin menfaatlerinden çok ülkemizin geleceğiyle ilgili dirsek temasına ihtiyaç olduğunu gördük. Bu konudaki çalışmalar hafta içinde neticelenir diye düşünüyorum" dedi. 

KILIÇDAROĞLU: VERİMLİ TOPLANTI OLDU

Kılıçdaroğlu da açıklamasında şunları kaydetti: "Verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Hepimiz heyecanlıyız. İnşallah 25 Haziran'a gülen bir Türkiye ile uyanacağız. İYİ Parti'ye verdiğimiz destek... Biz demokrasiyi savunuyoruz. Biz yüzde 10 seçim barajına karşı çıktığımızı ifade ettik. Önümüzdeki seçimler bireysel seçimler değildir, sorun Türkiye sorunudur. Saadet Partisi'nin demokrasiye olan bağlılığı bizim açımızdan da son derece değerli."

Karamollaoğlu, gazetecilerin "Ortak aday var mı "sorusuna "Bu hafta sonuna doğru ortaya çıkar" diye yanıt verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.