PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Rüya gibi özelliklerle "Q8"
Rüya gibi özelliklerle "Q8"

Rüya gibi özelliklerle "Q8"

Audi sürücüsünün güvenliğini ve konforunu düşünerek Q8 modelini tasarladı..

A+A-

 

Audi Q8, dört kapılı lüks bir coupé'nin zarafetini, büyük bir SUV'nin pratik çok yönlü kullanım özelliğiyle birleştirir. Zengin donanıma, kapsamlı bağlantı ağına sahip ve arazi görevi için yeterince dayanıklı olan bu araç hem iş yaşamı hem de boş zaman için güvenli bir refakatçidir. Orijinal Audi quattro'dan alınan özellikler ve yeni singleframe ile etkileyici tasarım. Cömert, şık iç mekân, dokunmatik işletim konsepti ve ileri teknoloji ürünü navigasyon.

 

cr-cars-inline-2019-audi-q8-int-6-18-2.jpg

İster park ederken, ister şehirde veya uzun yolculuklarda Audi Q8 birçok durumda sürücüsünü destekler. Burada katkıda bulunan sistemler arasında uyarlanabilir hız sabitleme desteği, verimlilik desteği, kavşak/geçiş desteği, şerit değiştirme uyarısı, kaldırım kenarı uyarısı ve 360 derece kameralar bulunmaktadır. Tüm bu özelliklerin ardında merkezî sürücü destek kontrolörü yatmaktadır. Sürekli olarak çevrenin farklılaştırılmış bir modelini hesaplar ve bunu, asistan sistemlerini yönetmede kullanır. Seçili alternatiflere bağlı olarak gerekli veriler beş kadar radar sensörü, altı kamera, on iki ultrason sensörü ve lazer tarayıcıdan elde edilir. Öne çıkan bir özellik, 2019 başlarında takip edecek olan uzaktan kumandalı garaj pilotudur.Karanlıkta, opsiyonel kontur ışığı, iç mekânın karakteristik tasarım çizgilerini takip eder ve torpido gözünün üzerindeki, üç boyutlu olarak lazerle tasarlanmış quattro arması için bir arka ışık sağlar ki bu, Audi'de ayrıntıya olan tutkunun bir örneğidir. 

q8.jpgSürücünün gözetimi altında Almanya pazarında Audi Q8, standart olarak serisinin en üst bilgi eğlence sistemi olan MMI navigasyon plus ile sunulur. Sistem, Wi-Fi kablosuz erişim alanı ve LTE Gelişmiş standardıyla Audi connect veri aktarım modülünü içerir. Audi connect çevrim içi servisleri, güzergâh planlama sürecine öngörücü özellikleri ekler. Tüm bunlara ek olarak, doğal dilde sesli kontrol, Audi Q8'i akıllı bir diyalog partnerine dönüştürür.Kolay anlaşılan simgeler, Audi ürünü dijital hassaslığı ve mimari ile faaliyetin yüksek düzeyde bütünleşmesini temsil eder. Merkezi element, üstteki MMI touch response özellikli ekrandır. Siyah panelli görünümüyle, kapatıldığında neredeyse geniş, siyah bir yüzeye dönüşerek kaybolur. Düz hava menfezi şeridinden tiptronic seçici vites kolunu taşıyan, orta tünel üzerindeki geniş konsola kadar tüm elemanlar mantıki bir şekilde birbirini işaret eder. İsteğe göre uyarlanabilen, masaj ve havalandırma özellikli konturlu koltuklar, dört bölgeli otomatik klima ve hava kalite paketini içeren seçenekler, zarif ortamı daha da geliştirir.

q8-ic2-004.png

 SUV'yi otonom bir şekilde garaja ve sonra garajdan dışarıya yönlendirir.
Tamamen mekanik merkezî diferansiyel, kuvvetleri standart olarak 40:60 oranında ön ve arka akslara aktarır. Gerektiğinde kuvvetin çoğunluğunu daha iyi çekişli olan aksa iletir. Direksiyon oranı, direksiyon ne kadar çok çevrilirse o kadar direkt olan standart progresif direksiyonun yanında dört tekerlek kontrollü direksiyon seçeneğini de sunar. Arka tekerlekleri, çevikliği artırmak adına düşük hızlarda dönüş yönüne zıt ve daha iyi denge için daha yüksek hızlarda dönüş yönünde azami 5 derece kadar çevirebilir. Tüm çekiş sistemleri, yeni yarı hibrit teknolojisi (MHEV) sayesinde özellikle verimlidir
Sekizgen tasarımlı, gösterişli singleframe ile Audi Q8, Q ailesinin yeni yüzüdür. Kaslı radyatör ızgarası dimdik durmakta ve öne çekilen spoyler ve geniş, çevresi oldukça belirgin konturlanmış hava menfezleriyle birlikte kendinden emin görünümü vurgulamaktadır. Zarifçe kavislenen tavan çizgisi, yumuşak eğimli D-sütunlarında son bulur ve 22 inçe kadar jantları barındıran tekerlek boşluk kemerlerinin üzerindeki quattro kabartmalarına dayanır. Işık şeridi, arkadaki birimleri birbirine bağlar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.