PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya'dan Trump'a "OPEC" tepkisi
Rusya'dan Trump'a "OPEC" tepkisi

Rusya'dan Trump'a "OPEC" tepkisi

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, ABD Başkanı Donald Trump'ın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) hakkındaki tweet'ine sert bir şekilde cevap verdi.

A+A-

St. Petersburg’da gazetecilere, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile OPEC dışı bazı ülkelerin Viyana’da devam eden üretim kısıntısı müzakerelerini değerlendiren Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, ABD Başkanı Donald Trump'ın OPEC ile ilgili tweet'i hakkında sert bir açıklama yaptı.

Novak, Trump’ın Viyana’daki toplantı öncesinde sosyal medya sitesi Twitter'dan "petrol üretiminin gelecek yıl düşürülmemesi" çağrısını yorumlayarak, "OPEC ile OPEC dışı bazı ülkeler tarafından yürütülen müzakereler piyasa koşulları doğrultusunda yapılıyor. Bu Görüşmeler Twitter üzerinden siyasi açıklamalarla yönlendirilmez" diye konuştu.

Jeolojik ve iklimsel nedenlerden ötürü Rusya’nın petrol üretimini kısmasının diğer ülkelere kıyasla daha zor olduğunu vurgulayan Novak, "Kış her zaman bizim için özel bir dönem. Bunu daha önce de söylemiştik, bu dönemde petrol üretimimizi kısmak diğer ülkelere kıyasla daha zor" dedi.

Trump'ın OPEC hakkındaki paylaşımı

Trump, OPEC toplantısı öncesi Twitter üzerinden paylaştığı mesajında, "Umut edelim ki OPEC, şu andaki gibi petrol akışını sürdürecek ve kısıtlamaya gitmeyecek. Dünyanın yüksek petrol fiyatları görmeye ne ihtiyacı ne de arzusu var" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

 

OPEC toplantısı bugün başladı

Viyana'da bugün başlayan OPEC toplantısında üretim kısma anlaşmasının geleceği masaya yatırılıyor. Toplantıda, petrol üretiminde günlük 1-1,5 milyon varil kısıntı kararı çıkması bekleniyor.

Toplantı öncesinde basına yansıyan bazı haberlerde, Rusya’nın petrol üretimini OPEC’in talep ettiği orandan daha az tutmak istediği öne sürülmüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.