PİYASALAR

  • BIST 1009117.170.41%
  • ALTIN2325.6220.82%
  • DOLAR32.3670.14%
  • EURO35.0420%
  • STERLİN40.971-0.14%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya'da dolar ve avroya erişim zorlaştı! Yuana talep artıyor
Rusya'da dolar ve avroya erişim zorlaştı! Yuana talep artıyor

Rusya'da dolar ve avroya erişim zorlaştı! Yuana talep artıyor

Dolar ve avroya erişimin zorlaştığı Rusya’da Çin yuanı alımına yönelik talep bankaların yanı sıra vatandaşlar nezdinde de artıyor.

A+A-

Rusya Merkez Bankasınca hazırlanan “Mali piyasalardaki risklere bakış” adlı raporda, dolar ve avroya erişimin zorlaştığı Rusya’da yuana yönelik talebin hızla arttığı ortaya konuldu.

Yuanın Rus döviz piyasasındaki konumunun güçlendiğine işaret edilen raporda, “Yuana yönelik talebin önemli kısmı bankalardan geliyor. Profesyonel piyasa katılımcılarının yanı sıra, bireysellerin de yuana yönelik talepleri artıyor.” değerlendirmesine yer verildi.

Rus döviz piyasasında ağustosta 39 milyar ruble (yaklaşık 650 milyon dolar) yuan satın alındığı bilgisine yer verilen raporda, söz konusu miktarın bu yılın en yüksek seviyesi olduğu bildirildi.

Raporda, Rusya için dost olmayan ülkelerin para birimleri dolar ve avro satışlarının arttığı ve bu ülkelere yönelik para transferlerinde de düşüş yaşandığı kaydedildi.

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, bugün yaptığı açıklamada, Rusya’nın uluslararası rezervlerinde yuanın payının gelecek dönemde daha da artacağını söyledi.

Rusya Merkez Bankası, dolar ve avro kullanımının artık riskler barındırdığını, bu nedenle söz konusu dövizlerden uzaklaşma sürecini hızlandırmaya yardımcı olacak ve bu tür para birimlerinde bankacılık işlemlerini azaltmaya yönelik ek önlemler getirileceğini duyurmuştu.

Rusya’nın en büyük iki bankası Sberbank ve VTB de yuan cinsinden kredi imkanları sunacaklarını duyurmuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.