PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Rudaw'dan küstah harita! Referanduma Türkiye'yi de dahil ettiler
Rudaw'dan küstah harita! Referanduma Türkiye'yi de dahil ettiler

Rudaw'dan küstah harita! Referanduma Türkiye'yi de dahil ettiler

A+A-

Kuzey Irak merkezli peşmerge kanalı Rudaw, sözde bağımsızlık referandumu için yayınladığı reklam görselinde Türkiye'nin doğu kesimlerini de dahil etti.


Kuzey Irak'taki peşmerge lideri Barzani  "14 yıldır bekliyoruz, daha fazla bekleyemeyiz" diyerek 25 Eylül'de sözde bağımsızlık referandumunu çevre ülkelere rağmen inatla yapmakta ısrar ediyor. 

Referandum için peşmergeye bağlı Rudaw televizyonu sosyal medyadan referandum kampanyası yürütüyor.

Reklam görselinde  peşmergebaşının Kürdistan dediği yerin içinde Türkiye'nin güneydoğusu da yer almakta. Twitter üzerinden paylaşılan görsele tepkiler yağınca da geri adım atıp görseli kaldırdılar.





BU İLK DEĞİL

Rudaw hava durumu sunarken bile Türkiye'yi bölmekten geri kalmıyor. Türkiye'nin doğu bölgelerini Kürdistan olarak kabul edip şehirlerin ismini bile değiştirmekten geri kalmıyor.


İSRAİL VE ABD DESTEKLİYOR

İsrailli yetkililer her fırsatta bir Kürt devleti kurulması için ön saflarda yer alıyor. 2016 yılında İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked, bağımsız Kürt devleti kurulmasına büyük destek verdiğini ve bu yeni devletin Türkiye ve İran arasında yer alması gerektiğini çekinmeden söylemişti.

İsrail'in Vatikan Büyükelçisi Sahyoun Afrudi, bağımsız Kürt devletini destelediklerini belirterek "Sözde kalmadığını, resmi tutum olduğunu" ayrıca, "İsrail hükümeti, parlamento, siyasi partiller ve halk bağımsız bir Kürdistan'ın Kürtlerin doğal hakkı olduğunu ve sonucunda Ortadoğu'ya istikrarın sağlanacağını düşünüyor" açıklamasını hiç çekinmeden yaptı.

ABD'de gerek Obama gerekse Trump yönetimi Barzani'ye destek vererek cesaretlendiriyor. Eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Barzani'ye yanınızdayız mesajı vermişti. Donald Trump yönetimiyse direk olarak deteklediklerini ilan etmese de Ortadoğu'yu parçalayacaklarına yönelik açıklamarı hiç çekinmeden yapıyor.

Yunus Bayar Yenikapı Haber


Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.