PİYASALAR

  • BIST 1009530.470%
  • ALTIN2479.2580.31%
  • DOLAR32.4270.21%
  • EURO34.7770.38%
  • STERLİN40.4930.25%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Reyhanlı’da tedavi olan Suriyelilerin yürek burkan hikayeleri
Reyhanlı’da tedavi olan Suriyelilerin yürek burkan hikayeleri

Reyhanlı’da tedavi olan Suriyelilerin yürek burkan hikayeleri

Suriye’de rejimin attığı bombalarla yaralanan ve sakat kalan çoğu insan Profesör Doktor Faizi’nin Reyhanlı’da çok zor koşullara rağmen açmış olduğu rehabilitasyon merkezinde şifa buluyor.

A+A-

ozel-haber.png

Turuncu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Zahide Ceylan’a rehabilitasyon merkezi hakkında bilgi veren Prof.Dr. Faizi, tedavi olan hastaların göz yaşartan hikayelerini anlattı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Prof.Dr. Faizi rehabilitasyon merkezindeki kadın ve çocukların büyük bir kısmının savaş alanlarında Pazar ve sokaklarda bombardıman sonucu yaralanan insanlar olduğunu belirtti.

İşte Prof.Dr. Faizi’nin anlattığı göz yaşartan gerçek hikayeler:

- Ele dediğimiz kızımız iki ay önce yaralandı. Bütün hareketleri kaybetmiş boyundan aşağısı felç durumda. Kendisi İdlib’de yaralandı.

- Emruha adlı 10  yaşındaki küçük kız uçakların bombardımanında yaralanıyor. Göğüsten aşağısı felç durumda.

- Şeyma bacımız 18 yaşında evlenmeden 1 ay önce yaralanıyor buraya 6 ay önce geldi. İki gözünü birden kaybetti. Sağ eli ve sol bacağını hareket ettiremiyordu. Rehabilitasyon sonrası kol ve bacaklarını oynatmaya başladı. Kendisi 1,5 aylık hamile.

- Yasmin bacımız 17 yaşında bir küçük çocuğu var ve hamile tekerlekli sandalyede geldi buraya bu yüzden kocası da kendisini boşamış.

- Dua bacımız üniversite öğrencisi tamamen belden aşağısı tutmuyor. Kendisi çok azimli inşallah yüreyecek. Bütün akrabaları Suriye’de olan annesi de kızı için buraya geldi.

- Bu hacı ablamız Şam’ın köylerinden kırsalından bel kısmından yaralanmış. İki kızı anneleri yaralanınca hastaneye götürüyorlar. Kızları hastaneye getirdiği için rejim tarafından tututklanıyor. Esir değişimi sonucu kızları kurtuluyor.

- Fatıma 16 yaşında 3 günlük nişanlıyken evinin önünde bir füze patlıyor ve nişanlısını da kaybediyor. Daha sonra Türkiye’ye gelmek zorunda kalıyor.

- Şehitlerin annesi Cehide annemiz tüm çocuklarını kaybetti. Kendisi 37 yaşında, bir elini ve bacağını kaybetti. Türkiye’de 11 ameliyat geçirdi. Şu anda onun yüreğini yakan çocuklarının bir kabrinin bile olmaması 4 çocuğunu da bir kabire koymuşlar.

Acılı ve yardıma muhtaç insanlara yardımcı olan Prf.Dr. Faizi, “Erkekler bölümüne gitseniz orası çok daha beter bir durumda. Buradaki insanların tek bir isteği var, bu tesisin kapatılmaması burada 100 kadar hasta var. Eğer bu insanlar burada fizik tedavi olamazlarsa bir daha ellerini ayaklarını kaybederler. Bir daha hareket edemezler.” Dedi.

Fadime adlı Suriyeli kız, “Bu merkez bize ve bizden önce çok insana hizmet etti. Ben 11 ameliyat geçirdim. Türk halkından isteğim buraya destek olmaları. Doktor Faizi’ye teşekkür ederim.” Dedi.

Bir kızını tedaviye getiren bir anne, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan'ın eşi Turuncu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Zahide Ceylan’dan hastanenin desteklenmesi için yardım isteyerek, “Türk milletine çok yük olduğumuzu biliyoruz. Bu savaştan kurtulana kadar bizlere yardımcı olun. Sizlere teşekkür ederiz. Bizler burada sizin gibi insanları görünce mutlu oluyoruz. Ayrıca tüm Türkiye’ye destekleri için teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

YUNUS BAYAR-ÖZEL HABER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.