PİYASALAR

  • BIST 1009061.942.9%
  • ALTIN2298.8791.01%
  • DOLAR32.3130.2%
  • EURO35.076-0.08%
  • STERLİN40.9770.35%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Papatya çayının şaşırtan  faydaları!  
Papatya çayının şaşırtan  faydaları!  

Papatya çayının şaşırtan  faydaları!  

Birçok kişi papatya çayının saç rengini açmak için kullanıldığını biliyor, oysa sağlık açısından çok fazla faydası var. Şenpiliç 'Dengeli Beslen Hareket Geç' Proje Danışmanı Uzman Diyetisyen Olcay Barış, ister kuru ister taze papatyadan hazırlayabileceğiniz çayın faydalarını sizin için derledi.

A+A-

1 - Karın kramplarına iyi gelir
Papatya çiçeğinde bulunan güçlü antispazmodik ve anti-inflamatuar özellikler mide krampları için etkili bir ilaçtır. Gaz ve ağrıyı gidermek için sabahve akşam, günde iki kez çaydan içilir.
2 - Uykuya yardım eder
Sizin de milyonlarca insan gibi uyku sorununuz mu var? Eğer öyleyse yatmadan yaklaşık 30 dakika önce bir fincan papatya çayı için. Moleküler Tıp Raporlarına göre, papatya yaygın olarak hafif bir sakinleştirici ve uyku indüksiyonu olarak kabul edilmektedir. Sedatif etkiler beyindeki benzodiazepin reseptörlerine bağlanan apigenin flavonoid kaynaklı olabilir. Preklinik modellerdeki çalışmalar sırasıyla antikonvülsan ve CNS [merkezi sinir sistemi] depresan etkilerini gösteriyor. Hastalar üzerindeki araştırmada, hastaların 90 dakika içinde derin uykuya geçtikleri belirtiliyor.

3 - Migreni rahatlatır
Baş ağrısı geldiğinde bir bardak papatya çayı içmeye başlayın. Baş ağrınız çok kötüye gitmeden önce içmeniz önemli.
4 - İrritabl bağırsak sendromunu (IBS) azaltır
Mideniz ve bağırsaklarınız kötü ise bir fincan papatya çayı için. IBS'ye eşlik eden kramp ve ağrıları azaltabilir, ayrıca aşırı gaz ve şişkinlikten kurtulabilirsiniz.
5 - Bağışıklık artırır
Eğer sık sık soğuk algınlığı veya grip geçiriyorsanız günlük olarak bir fincan veya iki papatya çayı içmenizden fayda olabilir.
6 - Yanık ve sıyırıkları iyileştirir
Papatya etkili bir bitki infüzyonu olarak değil, aynı zamanda topikal olarak da kullanılabilir. Mısırlılar, Romalılar ve Yunanlılar, papatya çiçeklerinden yapılmış merhemleri yaraları iyileştirmek için kullanırlarmış. Papatyayı çay olarak demleyin. Soğuduktan sonra çay suyunu yara veya sıyrıkların üzerine sürün.
7 - Koyu renk halkaları azaltır
Göz çevresindeki koyu renk halkalardan nefret ediyorsanız papatya çayı denemek isteyebilirsiniz. Çay iltihaplanmayı azaltır ve cildi sıkılaştırır, sizi yenilenmiş ve canlı bir görüntüye kavuşturur. İki çay torbasını ılık suya batırın ve beş dakika boyunca orada bırakın. Serinledikten sonra, yatıştırıcı bir sıkıştırma için onları gece gözlerinize yerleştirin.

8 - Cildinizi parlatır
Yaş ilerledikçe cilt lekelenebilir. Pürüzlü lekeleri nemlendirmek ve yok etmek için papatya çayı kullanın. Sadece 2 papatya çayı ile 2 bardak su kaynatın. Bir kaba dökün ve yüzünüzü buhara dikkatlice yerleştirin. Tedaviyi yoğunlaştırmak için başınıza bir havlu koyun. Cildinizi iyileştirirken sizi de rahatlatacaktır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.