PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2507.7390.95%
  • DOLAR32.5880.11%
  • EURO34.8420.23%
  • STERLİN40.521-0.28%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Oyuncu Türkoğlu: Bilinçli bir algı operasyonunun hem şahidi hem mağduru olduk
Oyuncu Türkoğlu: Bilinçli bir algı operasyonunun hem şahidi hem mağduru olduk

Oyuncu Türkoğlu: Bilinçli bir algı operasyonunun hem şahidi hem mağduru olduk

A+A-

15 Temmuz gecesi yaralılara yardım ederken görüntülenen ve 'yaralılara yardım eden DEAŞ'lı' olarak haber kayıtlarına geçen oyuncu Ali Nuri Türkoğlu, o geceyi Turuncu Dergisi'ne anlattı.


15 Temmuz gecesi servis edilen bir fotoğraf karesinde tiyatro oyuncusu Ali Nuri Türkoğlu yaralılara yardım ediyordu fakat haberde "yaralılara yardım eden IŞİD'li" yazıyordu. O fotoğraf manipülatif haberlerden yalnızca biriydi fakat çok önemliydi.

Yaşananların üzerinden tam 1 yıl geçti. Ali Nuri Türkoğlu şimdilerde Payitaht dizisinde Osmanlı'yı yıkan adam olarak bilinen Emanuel Karasu'yu canlandırıyor. Turuncu Dergisi'ne özel açıklamalarda bulunan Türkoğlu 15 Temmuz'da yaşadıklarını anlattı.
 
15 Temmuz gazisisiniz. O gece neler oldu? Kendi 15 Temmuzunuz'dan bahseder misiniz?
 
Hatırladıkça, kötü bir rüya gibi... Şaşkın, gönlü kırık ve kızgınım. Bir taraftan da çok ders çıkarabildiğimiz, kendimize, birbirimize olan inancımızı tazeleyen bir resetlenme yaşadık. Şehitler ve gazilerimiz var, buruğuz ama gurur duyuyoruz kendimizle. Hem öyle ki sosyolojik katmanların ne kadar geçirgen ve hatta sunî olduğunu, vatan gibi en kutsal üst değerimizde nasıl buluştuğumuzu müşahede ettik. Benim 15 Temmuz'um çok sürprizli oldu tabi. Hassasiyetleri kaşıyan, bilinçli bir algı operasyonunun hem şahidi hem de mağduru olduk. Başımıza gelen ?ki hiç tanımadığım insanların da başına geldi o kareyle- çok mühim değil, ülkemin atlattığı tehlikenin yanında. İnsanların kahir ekseri de o kareyle ilgili gerçekleri biliyor artık. Hülâsâ, bu millete saygım hep vardı ama çok çok katmerlendi o günden bugüne.
 
15 Temmuz'dan bugüne Türkiye'de neler değişti sizce?
 
Cerahatinden kurtulmaya çalışan, bir daha bu nevi yapılar urlaşmasın diye, kendini sorgulayan bir millet, daha çok dikkat eden bir devlet görüyorum, bu sevindirici. Eskisinden daha umutlu bir ülke görüyorum ki bu en kıymetli kazanımdır.
 
Yenikapı Haber
 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.