PİYASALAR

  • BIST 1009093.30.15%
  • ALTIN2324.1930.75%
  • DOLAR32.3630.12%
  • EURO34.983-0.15%
  • STERLİN40.896-0.34%
  1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Oyun konsol pazarında bir dönem sona eriyor!
Oyun konsol pazarında bir dönem sona eriyor!

Oyun konsol pazarında bir dönem sona eriyor!

Konsol pazarının Sony ile birlikte en büyük oyuncularından Microsoft, eski nesil XOX One konsolların üretimini tamamen durdurdu.

A+A-

Çin'de yaşanan çip krizi nedeniyle konsol üretiminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle ABD'li şirket tamamen yeni nesil Series X ve Series S konsolların üretimine odaklanmaya karar verdi.

Microsoft, yeni seri XBOZ Series X konsollarını piyasaya sürdükten sonra eski XBOX One konsollarının üretimini tamamen durdurdu. ABD'li şirket, 2021 sonu itibariyle eski nesil konsollar için yolun sonuna geldiğini böylece resmen ilan etti. Microsoft'tan yapılan açıklamada söz konusu hamlenin yeni nesil konsollar Series X ve Series S konsollarının üretimine tamamen odaklanmak için alındığının altı çizildi.

Çin'deki çip krizi nedeniyle yaşanan üretim sorunu nedeniyle yurt dışı pazarlarda yeni nesil konsolların tedarikinde sorunlar yaşanmaya devam ediliyor. Yapılan hamle ile ABD'li şirket yeni nesil konsolların üretimi için daha rahat bir alan yaratmayı hedefliyor.

SONY, PS4 ÜRETİMİNE DEVAM EDİYOR

Öte yandan Sony ise Microsoft'un aksine eski nesil konsolu PS4'ün üretimine ve yeni çıkan oyunlarını da PS4'e uyumlu tutmaya devam ediyor. Konsol pazarının iki büyük rakibinin aldığı farklı kararların satışlara ve konsol pazarına nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.