PİYASALAR

  • BIST 1009465.1-0.62%
  • ALTIN2488.8720.19%
  • DOLAR32.5970.14%
  • EURO34.7930.14%
  • STERLİN40.628-0.02%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ÖSO Hazırlanıyor! Hedef Fırat’ın doğusu!
ÖSO Hazırlanıyor! Hedef Fırat’ın doğusu!

ÖSO Hazırlanıyor! Hedef Fırat’ın doğusu!

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarında TSK ile birlikte hareket eden Milli Ordu bileşenleri Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK/PYD ile savaşmak için Başkan Erdoğan’dan işaret bekliyor.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı'ndan sonra Fırat'ın doğusunu işaret etmesinin ardından bölgede büyük bir askeri hareketlilik başladı. Bölgede tansiyonun yükselmesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bölgeye askeri yığınak yapmaya başlarken PYD/PKK terör hedefleri de topçu ateşiyle vuruldu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da "Ülkemizin güneyinde, ister Irak'ın ister Suriye'nin kuzeyinde, hiçbir şekilde bir terör koridoru oluşmasına asla ve kat'a müsaade etmeyeceğiz" diyerek Türkiye'nin kararlı duruşunu ortaya koydu. Bölgenin terör unsurlarından temizlenmesi için uluslararası diplomatik çabalar devam ederken Türkiye askeri anlamda da hazırlıklarına başladı. Fırat'ın doğusunda sular ısınırken Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarında TSK ile birlikte hareket eden Özgür Suriye Ordusu'nda (ÖSO) da savaş hazırlığı başladı. 6 bin Suriyeli savaşçıyı bünyesinde barındıran Hamza Tümeni, Fırat Kalkanı bölgesinde binlerce savaşçının katılımıyla bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük savaş tatbikatını yaptı. TSK'nın desteğiyle zorlu bir eğitim sürecinden geçip her türlü arazi şartında göreve hazır hâle gelen savaşçılar ise PKK ile savaşmak üzere cepheye gitmek için gün sayıyor.

"MÜJDELİ HABERİ BEKLİYORUZ"

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarıyla Suriye'nin kuzeybatısını teröristlerden temizleyen TSK destekli ÖSO gözünü Fırat'ın doğusuna dikti. Geçen yıl sonu çeşitli grupların bir araya gelmesi sonrası ÖSO yerine 'Milli Ordu' ismini kullanmaya başlayan yapı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarıyla bölgedeki hakimiyetini pekiştirdi. Suriye'yi terörist gruplardan temizlemeye kararlı olduklarını belirten Milli Ordu bileşenlerinden Hamza Tümeni Komutanı Seyf Ebubekir, "DEAŞ'a karşı yürüttüğümüz Fırat Kalkanı ve PYD/PKK'lı teröristlere karşı Afrin'de yürüttüğümüz Zeytin Dalı harekâtları bizim için çok büyük başarılar oldu. İki büyük savaştan başarıyla çıkan ÖSO, Türkiye'nin de desteğiyle daha modern ve donanımlı şekilde cephelerde yer alıyor. Şimdi sırada Fırat'ın doğusu var. Olası operasyon öncesi büyük tatbikatlar ve eğitimler yaparak savaşçılarımızı büyük savaşa hazırlıyoruz. Biz Suriye'de bir terör yapılanmasına asla izin vermeyeceğiz. Savaşa hazırız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan müjdeli haberi bekliyoruz " diye konuştu.

İDLİBLİLER TÜRKÇE ÖĞRENMEK İÇİN DESTEK BEKLİYOR

Türkıye'nın girişimiyle İdlib'de ateşkesin korunması için sağlanan Soçi mutabakatının ardından kentte eğitim faaliyetleri hız kazandı. Soçi mutabakatının getirdiği güven ortamında, İdlib'in Serakib ilçesinde, Türkiye'de kısa süreli ikamet eden gönüllü Suriyeli öğretmenler, öğrendikleri Türkçe'yi 5 ila 8. sınıf öğrencilerine öğretiyor. "Çocukların Hayali" isimli okulda ilk etapta 80 çocuk Türkçe öğrenmeye başladı. Tanışma diyaloglarını öğrenen çocuklar, dil bilgilerini ilerletmek için Türkçe kitapları ve eğitim materyalleri desteği bekliyor. Türkçe eğitimi alan çocuklardan 6. sınıf öğrencisi Halit Dakkak, Türkçe'nin ülkenin kuzeyinde, muhaliflerin kontrolündeki yerleşimlerdeki bütün okullarda okutulmasını istediğini söyledi. 7. sınıf öğrencisi Huda Süleyman da "Türkçe dilinin öğrenilmesi ve kolay şeklide algılanması için eksiklerimiz vardır. İlgili makamlardan destek bekliyoruz" dedi.

Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.