PİYASALAR

  • BIST 1009530.470%
  • ALTIN2478.4680.27%
  • DOLAR32.4620.1%
  • EURO34.6710.39%
  • STERLİN40.4990.46%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Omega 3'ün okul çağındaki çocuklardaki etkisi
Omega 3'ün okul çağındaki çocuklardaki etkisi

Omega 3'ün okul çağındaki çocuklardaki etkisi

Uzmanlar, Omega-3 yağ asitlerinin çocuk beslenmesindeki önemine dikkat çekerek, zihin gelişimine katkı yaptığını vurguladı.

A+A-

İşte uzmanların görüşleri:

✔Hiperaktiflik; duygusal, düzenli çalışma bozukluğu, DİKKAT SÜRESİ KISALIĞI, konsantrasyon zayıflığı, aşırı hareketlilik ve ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ  olarak tanımlanır.
OKUL ÇAĞINDAKİ çocukların %30-40’ında ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ yaygındır. 
✔ OXFORD ÜNİVERSİTES’NİN, Durham İlkokulunda bazı konularda geri kalan öğrenciler arasında yapmış olduğu deney çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. DÜZENLİ OMEGA 3 kullanımı sayesinde öğrencilerin konsantrasyon ve öğrenme zorluğunun üstesinden rahatça gelebildiği görüldü. Bu çalışma ile Omega 3 yağ asitlerinin nöronlar arasında elektriksel akımın devamlılığına yüksek derecede katkı sağladığı bir kere daha belirlenmiş oldu.
✔Başka bir araştırma da ise; önceden davranış bozukluğu bulunan 6-12 yaş grubundaki çocuklar arasında yapılan araştırmalarda, OMEGA 3 yağ asidi seviyesi düşük olan 53 çocuğun yaklaşık %40’ında hiperaktif düzensizliğe bağlı dikkat eksikliği olduğu tespit edilmiştir (Arnold, 2001)
✔Ayrıca, 2016 yılında İSVEÇ’te 3 ay boyunca OMEGA 3 kullanan 9 yaşındaki 154 çocukta; okuma, okuduklarını anlama becerilerinin ve görsel algılarının arttığı gözlenmiştir.
                                        
OMEGA 3 ŞART!


Prof.Dr. Osman Müftüoğlu, Omega-3 yağ asitlerinin çocuk beslenmesindeki önemine dikkat çekiyor. Bebeklerin daha anne karnındayken bu elzem yağ asitlerine ihtiyaçları var. Bu iki madde (EPA ve DHA bedende üretilemiyor. Dışarıdan hazır alınmaları lazım) özellikle beyin ve gözlerin gelişimi, sinir sisteminin olgunlaşması, pıhtılaşma sisteminin dengeli çalışması için Omega 3 yağlarının varlığının çok önemli olduğunu vurguluyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.