PİYASALAR

  • BIST 1009524.590%
  • ALTIN2497.8550.56%
  • DOLAR32.5860.11%
  • EURO34.6980%
  • STERLİN40.478-0.32%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. OLÇUM: Vaatler artık yerine getirilmelidir
OLÇUM: Vaatler artık yerine getirilmelidir

OLÇUM: Vaatler artık yerine getirilmelidir

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, vaka sayılarının giderek arttığı bir süreçte eğitim gündeminin ilk sırasında eğitimcilerin aşılanması konusunun yer aldığına dikkat çekerek, “Eğitim çalışanlarına yönelik aşılama süreci hızlandırılmalı, eğitim-öğretimin devam edebilmesi için eğitimcilere öncelik verilmelidir” dedi.

A+A-

Atilla Olçum, İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli’de Şube yönetimleri, ilçe temsilcileri ve üyelerle bir araya geldi, okul ve kurum ziyaretlerinde bulundu, eğitim çalışanlarıyla görüştü.

Çözümün adresi el birliği etmektir

Salgın sürecinde yaşanan sorunlara, eğitim çalışanlarının gündemine ve sendikal çalışmalara dair değerlendirmelerin yapıldığı toplantılarda konuşan Olçum, kovid-19 salgınının hayatın bütün alanlarını etkisi altına aldığı bir dönemden geçildiğini belirterek, sıkıntılı sürecin ancak dayanışmayla aşılabileceğini söyledi. Olçum, “Sorunların çözümünün adresi örgütlenmek, el birliği etmek, omuz omuza yürümek, birlik ve beraberlik içerinde olmaktır. Pek çok kazanımı örgütlü gücümüzle elde ettik, onlarca sorunun çözümünü el ele vererek sağladık” dedi.

Eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çeken Olçum, şöyle devam etti: “Verilen sözlerin zamanında yerine getirilmemesi, açıklanan projelerin, vizyon belgelerinin beklentileri karşılayacak şekilde hayata geçirilmemesi eğitim çalışanlarının moralini bozmakta, onları hayal kırıklığına uğratmaktadır. Ücretli öğretmenlik garabeti, eğitimcilere yönelik şiddete karşı etkin ve caydırıcı bir adım atılmaması, öğretmen açığı, aylık karşılığı ders saatlerindeki eşitsizlik, idari izinli sayılanların ders ücreti mağduriyeti, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarına fazla çalışma karşılığı ücret ödenmemesi, görev tanımlarının belirsizliği, keyfî uygulamalara maruz kalmaları gibi birçok sorunun çözümü, beklentilerin karşılanması konusunda artık adım atılmalıdır.”

olcum-1.jpg

Vaatler artık yerine getirilmelidir

3600 ek gösterge artışı sözünün gereğinin yerine getirilme çağrısında bulunan Olçum, üzerinden iki yıldan fazla zaman geçen 3600 ek gösterge vaadinin, tüm eğitim çalışanlarını kapsayacak şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Öğretmenlik meslek kanunuyla ilgili belirsizliğin ortadan kaldırılmasının zamanının geldiğini hatta geçtiğini belirten Olçum, “Öğretmenliğin kamu sistemi içerisinde tanımlanmış eğitim-öğretim hizmetleri sınıfından müstakil bir meslek kanununa kavuşturulması konusu daha fazla ertelenmemelidir. Öğretmenlik meslek kanunu, öğretmenlerin haklarını ve yetkilerini koruyacak ve geliştirecek bir eksende ele alınmalıdır. Haklarımızı koruyacak, çalışma şartlarımızı iyileştirecek meslek kanunu bir an önce çıkarılmalıdır” şeklinde konuştu.

olcum-2.jpg

İLKSAN seçimlerinin ertelenmesi hususuna da değinen Olçum, “285 bin personelin zorunlu üyesi olduğu, 78 yıldır bitkisel hayatta olan, 25 yıldır ölü taklidi yapan İLKSAN’ın seçimlerini yönetmesini beklemek hakikati görmemektir” şeklinde konuştu.

olcum-3.jpg

Yeni üyeler kaydetmek için çalışacağız

Eğitim çalışanlarıyla buluşmaya, saha çalışmalarına önem ve ağırlık vereceklerinin altını çizen Olçum, “15 Mayıs, toplu sözleşme öncesi bizim için bir milattır. Salgın şartlarını da dikkate alarak, tedbirlere riayet ederek, üye çalışmalarımıza devam edeceğiz. Salgının neden olduğu üye-sendika mesafesini en aza indirmek, hem üyelerimizle irtibat hâlinde olmak hem de yeni üyeler kaydetmek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

olcum-4.jpg

Atilla Olçum, İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ali Kaya ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte, İl Millî Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’yi ziyaret ederek, salgın sürecinde eğitim ve eğitim çalışanlarının gündemine ilişkin istişarelerde bulundu. Olçum, ayrıca okul ziyaretlerinde de bulunarak eğitim çalışanlarıyla görüştü.

olcum-5.jpgolcum-6.jpgolcum-7.jpgolcum-8.jpg

olcum-9.jpgolcum-10.jpg

Olçum, Aydın 1 No’lu Şube Başkanı Fatih Taşpınar ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte İl Millî Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’a ziyarette bulunarak, kovid-19 salgın süreci ve eğitim uygulamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu, ardından okulları ziyaret ederek, eğitim çalışanlarıyla bir araya geldi.

olcum-11.jpg

Olçum, Muğla Şube Başkanı Önder Uçak ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla İl Millî Eğitim Müdürü Pervin Töre ve Vali Orhan Tavlı ile görüştü. Ziyarette, ilin eğitim durumu ve eğitim çalışanlarının sorunları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Fethiye İlçe Temsilciliği’nin düzenlediği işyeri temsilcileri toplantısına da katılan Atilla Olçum, İlçe Millî Eğitim Müdürü Faruk Kaya’yı ziyaret etti, ardından Fethiye Çamköy İlkokulu ve Ortaokulu, Fethiye Ortaokulu, Yusuf İzzet Gökçe İlkokulu ve Merkez Atatürk İlkokulu’nda görev yapan eğitim çalışanlarıyla bir araya geldi.

KAYNAK: sendikabulteni.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.