PİYASALAR

  • BIST 1009679.80%
  • ALTIN2487.7850.16%
  • DOLAR32.4250.07%
  • EURO34.424-0.17%
  • STERLİN40.312-0.42%
  1. HABERLER

  2. BİLİM-TEKNOLOJİ

  3. Okulların gönüllü tamircisi!
Okulların gönüllü tamircisi!

Okulların gönüllü tamircisi!

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde fen lisesinde bilişim teknolojileri öğretmenliği yapan 32 yaşındaki Fatih Özgan, ilçedeki tüm okulların bozulan elektronik cihazlarını tamir ediyor.

A+A-

Kayseri'de Tomarza Fen Lisesi'nde bilişim teknolojileri öğretmenliği yapan 32 yaşındaki Fatih Özgan, ilçedeki tüm okulların bozulan elektronik cihazlarını maharetli elleriyle tamir ederek, okulları maddi külfetten kurtarıyor.
Meslek lisesini ve ardından kazandığı üniversiteyi bitirdikten sonra yabancı dilini geliştirmek için ABD'ye giden Özgan, hem dil eğitim alıp hem de çalıştığı bu ülkede 2 yıl kaldıktan sonra vatan özlemi ağır basınca Türkiye'ye döndü.


Öğretmen Özgan, dil eğitimi için gittiği ABD'de çalıştığı iş yerinde pedicab (bisiklet şeklinde dizayn edilmiş, müşterilerin bisikletin arkasında 2-3 kişilik yerlere oturduğu, insan gücüyle çalışan üstü açık taşıt) tamiri yaptığını söyledi.
Bir ay süren acemiliğin ardından işi öğrendiğini belirten Özgan, "Müşterilerim her gün kuyruktaydı. Akşama kadar çok çalışıyordum, akşama kadar 500-600 dolar kazanıyordum. Çok da iyiydi işim. 2 yıl çalıştıktan sonra tat vermemeye başladı. Param çok ama mutlu değildim. İnsan ülkesini istiyor, özlüyor. Gelince toprağı öpüyoruz ya onu gerçekten yaşadım." dedi.

Okulların gönüllü tamircisi
İlçenin en ücra okulları, kapanan okullar da dahil olmak üzere gezdiğini ve kömürlüklere kadar bakarak, atılan cihazları topladığını ifade eden Özgan, bunları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne getirerek elden geçirdiğini ve çalışır vaziyete getirdiğini kaydetti.
Tamir ettikten sonra okulları arayarak, ihtiyaçları olup olmadığını sorduğunu belirten Özgan, "Birçok sınıfta akıllı tahta yok, köy okullarımızda. Onların hepsine götürdüm, bilgisayar kurdum, projeksiyon cihazları kurdum. İlde kullanılmayan makineler varsa onlardan getirdim, kurdum. Şu anda ilçemizin elektronik anlamda hiçbir eksiği yok. Teknik servis de kesinlikle çağırmayız." ifadelerini kullandı.


"Devlete 50 bin lira kar ettirdim"
İki yıl önce başından geçen bir olayı hiç unutamadığını dile getiren Özgan, şunları kaydetti:
"İki yıl önce Tomarza Fen Lisesi'nden telefon geldi. Dediler ki 'sirkülasyon pompasını tamir edebilir misin?' 'Hocam, sirkülasyon pompası nedir?' diye sordum. 'Kaloriferin içindeki suyu devridaim yaptıran bir motor' dediler. 'Daha önce hiç hayatımda açmadım ama yatkınlığım var, yaparım hocam' dedim. Servisle konuşmuşlar, 'bu motordan elimizde yok, değiştirmemiz lazım, 50 bin lira maliyet var' demişler. Gittim baktım, küçük bir motor. İl Milli Eğitim Müdürlüğünde kullanılmayan malzemelerin atıldığı depodan bizimkinin aynısından buldum. Sanayide bir-iki contasını yaptırdım, getirdim yerine taktım. Çok güzel çalıştı, hala bugün de kullanılıyor. Kesinlikle 5 kuruş para verilmedi, 20, 30 lira belki contasına verdiysek, budur yani. Bunlar bize aldığımız paranın gerçekten helal olduğu hissini veriyor. Orada devletimize 50 bin lira kar ettirmek bizim için gerçekten gurur verici bir şey."
Yakında robotik kodlama eğitimi alacağını vurgulayan Özgan, ileri teknolojiyi daha iyi öğrenip, çok daha fazla verimli olmak istediğini dile getirdi.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.