PİYASALAR

  • BIST 1009524.590%
  • ALTIN2504.8070.84%
  • DOLAR32.560.86%
  • EURO34.5550.86%
  • STERLİN40.0611.92%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Okul sitelerine MEB'den yeni düzenleme
Okul sitelerine MEB'den yeni düzenleme

Okul sitelerine MEB'den yeni düzenleme

Okulların internet sitelerini artık ‘yayın ekipleri’ yönetecek. İnternet sitesi ve yayın ekibi yöneticisinin yanı sıra editör ve danışmandan oluşacak ekip, içeriklerin kontrolünü yapacak. Pedagojik uygunluğunu denetleyecek. Ekip, eğitim yılı başındaki öğretmenler kurulu toplantısında belirlenecek.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) duyurularının, sınav bilgilerinin, haberlerin ve istatistiklerin yer aldığı okulların internet sitelerini, artık profesyonel ekipler yönetecek. Bakanlık, devlet okulları ve ‘meb.k12.tr’ alan adını kullanan kurumların internet sitelerinin hizmet başvurusu, yönetimi ve yayın kurallarını belirledi.Okul sitelerine yayın ekibi geliyor.


Öncelikle, internet sitesi bulunmayan okulların bunu oluşturması sağlanacak. Kapatılan okulların internet siteleri, il ve ilçe müdürlükleri tarafından silinecek.

KURULDA BELİRLENECEK

Okul İnternet Siteleri Yönergesi’ne göre, ‘yayın ekibi’nde görev alacak üyeler, eğitim-öğretim yılı başında yapılan öğretmenler kurulu toplantısında belirlenecek. İnternet sitesi yayın ekibi yöneticisi okul müdürü, müdür başyardımcısı veya bir müdür yardımcısından; internet sitesi yöneticisi FATİH Projesi bilişim teknolojileri rehber öğretmeni veya bilişim teknolojileri öğretmeninden oluşacak. Ayrıca Türkçe veya Türk dili ve edebiyatı öğretmeni editörlük, rehberlik öğretmeni ise danışmanlık yapacak.

REHBER ÖĞRETMEN DE EKİPTE

Yayın ekibi, okulun internet sitesini yayınlayacak ve yönetecek. Ekip yöneticisi ise içeriklerin kontrolünü, takımın koordinasyonunu ve denetimini sağlayacak. Editör; içerik oluşturacak, tüm içeriklerin niteliğini artırmak üzere anlam bütünlüğü, hitap tutarlılığı, noktalama, imla ve yazım kurallarına uygunluğunu denetleyecek ve düzeltmeler yapacak. Rehberlik öğretmenlerinden oluşacak danışman ise oluşturulan tüm içeriklerin pedagojik açıdan uygunluğunu kontrol edecek.

KİŞİSEL BİLGİLERE DİKKAT

Yayın ekibi tarafından hazırlanacak ve yayınlanacak içeriklerde dikkat edilecek bazı noktalar şöyle:

“Hedef kitleye yönelik güncel, zengin ve tutarlı olacak. Okul tanıtımı, öğrencilerin çeşitli alanlardaki proje çalışmaları, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleri, öğretmenlerin hazırladıkları özgün eğitim içerikleri, rehberlik çalışmaları ve benzeri içerikleri kapsayacak. Haber kategorisindeki içerikler; ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin, kim (5N 1K) sorularına cevap verecek şekilde hazırlanacak. Haberler, kurumla doğrudan ilgili ve kurumsal kimliğe zarar vermeyecek nitelikte olacak. Kişisel verilerin korunması kapsamında; internet sitesinde kişiyi tam olarak belirlenebilir kılan (T.C. kimlik numarası, anne-baba adı, iletişim ve ikametgâh gibi) bilgilerin olduğu listeler yayınlanmayacak. Hakkında koruma kararı bulunan öğrencilere ait bilgi ve fotoğraflar hiçbir surette yayına alınmayacak. İnternet sitesinde, öğrenciler için eğitici niteliği olmayan, pedagojik açıdan sakıncalı içerik, bağlantı ve medya (oyun, video, uygulama gibi) yayınlanamayacak. Okul veya kurum internet sitelerinde reklam olmayacak. Herhangi bir siber saldırı halinde işlem yapılmadan, tespit edilen sorunlar MEB Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’na bildirilecek.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.