PİYASALAR

  • BIST 1009096.770.19%
  • ALTIN2324.5310.77%
  • DOLAR32.3650.1%
  • EURO34.96-0.18%
  • STERLİN40.891-0.39%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Öğrencilerin Dikkatine! Başvurular başladı
Öğrencilerin Dikkatine! Başvurular başladı

Öğrencilerin Dikkatine! Başvurular başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, tarafından yapılan açıklamada, yeni dönem yurt başvuruları başladığı belirtildi. Peki KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

A+A-

 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun açıklamaları şöyle: 

"Çok güzel imkanlar sunuyoruz"

"Üniversite yurtlarının imkanlarının pek çok otel zincirine meydan okuyan bir hizmet verebildiğini belirten Kasapoğlu, "İstiyoruzki gençlerimiz üniversitelerinin yanında 2. bir üniversiteyi de yurtlarımızda okusunlar. Kazanacakları dostluklarla çok güzel imkanlar sunuyoruz. Bu imkanlar kişisel gelişimden yabancı dil eğitimine kadar, sportif imkanlara kadar çeşitlilik gösteriyor. Biz de bu imkanları her geçen gün daha da yıkarılara taşımanın kararlılığı içerisindeyiz. Yurtlara başvuruları başlatmış bulunuyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum."

Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor

"Yurt başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede Cumhurşbakanlığımızın Dijital Ofisi de bizlere katkı sağlıyor. Bu anlamda bürokrasinin çok çok minimize edildiği, sürecin ciddi anlamda kısaltıldığı da bir durumu ortaya koyuyor."

"Kapasite 700 bin civarında"

Yedek listeler 2 haftada bir güncelleniyor. Amacımız gençlerimizi hiçbir barınma sorunuyla karşılaştırmamak. 700 bin civarında kapasitemiz bulunuyor. Bu rakam her geçen gün artıyor.

"Burslarla ilgili çalışmamız devam ediyor"

Burslarla ilgili çalışmamız devam ediyor. Biliyorsunuz bunları da ekim ayında açıklıyoruz. O konuda da çok güzel bir aşama kaydettik. 2002 ile 2018'i kıyasladığımızda gelinen aşama müthiş boyutta. 

 

Başvuru kılavuzu için tıklayınız

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.