PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2506.0540.89%
  • DOLAR32.5780.12%
  • EURO34.740%
  • STERLİN40.371-0.6%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Nuri Ünal'dan Teke Tek Programındaki Alaycı İfadelere Tepki
Nuri Ünal'dan Teke Tek Programındaki Alaycı İfadelere Tepki

Nuri Ünal'dan Teke Tek Programındaki Alaycı İfadelere Tepki

Haberturk TV TekeTek Bilim programında Kovid-19 salgını ve aşı tartışmalarında Prof. Dr. Bingür Sönmez: “Biz hala yağmur duası yaparak yağmur yağdırmaya çalışan bir topluluğuz.” “Onu eskiden cingöz hocalar da bulutu görünce yağmur duasına çıkarlardı.” ve Fatih Altaylı'nın “Yağmur duasına artık meteorolojiden gelen bilgilere göre çıkıyoruz yani garantili yağmur duası.” şeklindeki alaycı sözlerine Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel başkanı Nuri Ünal'dan sert eleştiri geldi.

A+A-

ÜNAL Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Haberturk TV Teke Tek Bilim programında Kovid-19 salgını ve aşı tartışılıyor; Prof. Dr. Bingür Sönmez: “Biz hala yağmur duası yaparak yağmur yağdırmaya çalışan bir topluluğuz.” “Onu eskiden cingöz hocalar da bulutu görünce yağmur duasına çıkarlardı.” Fatih Altaylı “Yağmur duasına artık meteorolojiden gelen bilgilere göre çıkıyoruz yani garantili yağmur duası.” Gibi alaycı ve “cingöz hocalar” diyerek rencide edici konuşmalarını kınıyorum.

Vatandaşlarımıza doğru bilgiyi vermek ve adında “BİLİM” olan bir programa bu sözler hiç yakışmamıştır.

Yağmur duasına çıkılmasını, Allah’tan bolluk ve berekete vesile olacak yağmur yağdırması için dua edilmesini küçümsemeleri, yaşadıkları toplumun değerlerine ve inançlarına ne kadar yabancı olduklarının bir göstergesi olsa gerektir.

Bir bilim insanının, yağmur duası üzerinden sanki geri kaldığımızı ima etmesi ve düşünmesi de maalesef “aydın” anlayışımızı da ortaya koymaktadır.

Yazık ki ne yazık.

Nuri ÜNAL

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.