PİYASALAR

  • BIST 1008980.391.97%
  • ALTIN2281.960.26%
  • DOLAR32.3220.25%
  • EURO35.018-0.28%
  • STERLİN40.798-0.09%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Norveç'te İslam düşmanlarından büyük saygısızlık
Norveç'te İslam düşmanlarından büyük saygısızlık

Norveç'te İslam düşmanlarından büyük saygısızlık

Aşırı sağcı 'Norveç'in İslamlaşmasını Durdurun' grubu yöneticisi Anna Braten, Müslümanlara hakaret ederek Kur'an-ı Kerim'i yere fırlattı, İslam'ın ülkede yasaklanması çağrısı yaptı.

A+A-

Norveç'in başkenti Oslo'ya 45 kilometre uzaklıktaki Müslümanların yoğun yaşadığı Drammen kasabasında bir gösteri yapan aşırı sağcı grup SION, Norveç'te İslam'ın yasaklanmasını istedi. Grubun yöneticisi Anna Braten burada yaptığı konuşmada Norveç'te İslam'ın yeri olmadığını ve Kur'an-ı Kerimlerin toptan yok edilmesi gerektiğini savundu.

KUR'AN-I KERiM'İ YIRTMAK İSTEDİ, POLİS MÜDAHALE ETTİ

Daha sonra yırtmak için eline Kur'an-ı Kerim'i alan Braten'e polis müdahale etti. Polis müdahalesinden sonra Kur'an-ı Kerim'i yere atan Braten, Müslümanlara hakaret yağdırdı.

"PROVOKASYON SONRASI GÖSTERİYE İZİN VERMEDİK"

Norveç haber ajansı NTB'ye açıklamada bulunan Oslo Emniyet Müdürlüğünden Inge Lansrud, Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyon başladıktan sonra gösteriye izin vermediklerini belirtti.

Norveçli aktivist ve Müslümanlardan oluşan 30 kişilik grup da İslam karşıtı eyleme sert tepki göstererek karşı gösteri yaptı.

DANİMARKA VE FİNLANDİYA'DA BENZER PROVOKASYONLAR

Geçen ay da Danimarka'da aşırı sağcı Sıkı Yön (Stram Kurs) hareketi lideri Rasmus Paludan'ın Müslümanların yoğun yaşadığı semtte Kur'an-ı Kerim'i yakıp Müslümanlara küfür etmesi büyük tepki çekmişti. İki hafta öncede Finlandiya'da aşırı sağcı Önce Finlandiya İnsanı Partisi (Suomen Kansa Ensin) Başkanı Marco de Wit, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine yönelik çalışmalarında Kur'an-ı Kerim'i yırtıp yere atarak büyük bir provokasyon yapmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.