PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Nane ve Limon Karışımı
Nane ve Limon Karışımı

Nane ve Limon Karışımı

Nane ve limon karışımınızı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Belirtilen malzemelere sahip olmanız durumunda limon, nane ve su ile bir araya gelerek karışımınızı kısa süre içerisinde oluşturabilirsiniz. İsteğe göre değişiklik göstermekte olan karışımda kuru nane yada taze nane kullanarak aynı etkiyi elde edebilirsiniz. Hastalıklara ilaç etkisi yaratan mucizevi nane limon karışımının nasıl yapıldığı hakkında detaylı bilgiye sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

A+A-

Nane ve Limon Karışımı

Yüzyıllardır bir çok hastalığa karşı etkin bir çözüm oluşturmakta olan nane ve limon karışımı özellikle soğuk mevsimlerde meydana gelen soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi rahatsızlıklarda doğal antibiyotik etkisi göstermektedir. Limon narencesinin içerisine bulundurmakta olduğu C vitamini, potasyum, magnezyum ve folik asit bileşenleri ile antioksidan özelliği taşırken, nane birbirinden farklı vitamin ve mineralleri ile olduğu A ve C vitamini potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir, folatlar ve omega 3 yağları ile antioksidan özelliğe sahiptir.

Nane ve limon karışımının bu mucizevi etkisi ile meydana gelen şifa karışımı çay tüketimlerinize dahil olarak gündelik kullanımlarda oldukça kolay ulaşabileceğiniz malzemelerden meydana gelmektedir. Hastalıkların etkisine ve şiddetine göre isteğe bağlı olarak yan etkiler göz önünde bulundurularak bal ilave edilerek etkili bir çözüm meydana gelmektedir. Saymakla bitmeyen nane ve limon karışımının birbirinden farklı rahatsızlıklara iyi geldiği bir çok klinik araştırmaları sonucunda doğrulanmaktadır.

Nane ve Limon Karışımının Faydaları

Mevsimsel rahatsızlıklara bağlı olarak meydana gelen hastalıklarda nezle, grip ve soğuk algınlığına karşı doğal antibiyotik etkisi ile mikrop ve bakterileri yok eder

Nane ve limonun bir araya gelmesi ile oluşan etkili karışımın en bilindik özelliği bulantı, kusma ve mide hassasiyetinin önüne geçerek rahatlamanıza ve ferahlamanıza yardımcı olmaktadır.

Kanser hastalıklarına karşı tümör oluşumunu engelleyerek vücudun bağışıklık sistemini dengede tutmaktadır.

İçerisinde barındırdığı A, C ve B vitaminleri ile zengin limon, nane ile bir araya gelmesinde potasyum, magnezyum, kalsiyum, demir ve folatlar sayesinde bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek bakteri ve mikroplara karşı savaşmaktadır.

Doğal detox etkisi yaratmakta olan nane ve limon karışımı vücudun zinde kalarak rahat ve sakin bir yapıya kavuşmasına yardımcı olmaktadır. Gündelik stres ve yorgunluklarınıza karşı bir su bardağı tüketiminde düzenli uykuyu desteklemektedir.

Psikolojik travmalarda ve sinir sistemine bağlı rahatsızlıklara sakinleştirici bir etki oluşturmakta olan nane limon karışımı kasları gevşeterek depresyonun önüne geçmektedir.

Nane ve limon içerisinde barındırdığı zengin mineral ve vitaminler sayesinde cildinizde nemli ve parlak bir görünüm katarak leke, sivilce, akne ve yara oluşumlarını yok etmektedir.

Limon içerisinde barındırmakta olduğu asitler ile beraberinde nanenin ferahlatıcı etkisi ile karışımından meydana gelen doğal nefes temizleyici özelliği ile ağız kokularının önüne geçerek diş plaklarının oluşumunu engellemektedir.

Nane ve Limon Karışımının Önemli Faydaları

  • Bulantı ve kusmayı önler,
  • Antibakteriyel özelliği sayesinde mikroları yok eder,
  • Soğuk algınlığı, nezle ve grip rahatsızlıklarından kurtulmanızı kolaylaştırır,
  • Terleme ve idrar akışını hızlandırarak vücudun temizlenmesine yardımcı olur,
  • Ağız ve diş sağlığına iyi gelerek diş etlerini onarır,
  • Nefes darlığı ve solunum yolları rahatsızlıklarını yok eder,
  • Alerjik rahatsızlıklara karşı koruyucu etki oluşturmaktadır.

Nane ve Limon Karışımı Nasıl Hazırlanır?

Nane ve limon karışımınızı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Belirtilen malzemelere sahip olmanız durumunda limon, nane ve su ile bir araya gelerek karışımınızı kısa süre içerisinde oluşturabilirsiniz. İsteğe göre değişiklik göstermekte olan karışımda kuru nane yada taze nane kullanarak aynı etkiyi elde edebilirsiniz. Hastalıklara ilaç etkisi yaratan mucizevi nane limon karışımının nasıl yapıldığı hakkında detaylı bilgiye sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Limon ve Taze Nane Çayı Malzemeler

  • Yarım limon
  • 10 taze nane yaprağı
  • Yarım litre su

Limon ve Nane Tozu Çayı Malzemeleri

  • Yarım limon
  • 2 tatlı kaşığı  kuru nane
  • Yarım litre su

Nane ve Limon Karışımının Yapılışı

Nane ve limon karışımı için hazırlamış olduğunuz malzemelerinizi bir bir çezve içerisine yerleştirerek yarım litre suyu ilave ediniz. Suyunuzun kaynama noktasına ulaşması ile yarım limonunuzu kare kare keserek kabukları ile beraber suya ekleyiniz. Hemen ardından 2 tatlı kaşığı kuru nane yada 10 taze nane yaprağını karışımınıza ilave ederek kısık ateşte karıştırınız. Malzemelerin bir araya gelmesi ile oluşan nane limon çayınızın kaynamaya başlaması ile ısı seviyesini keserek tüketimini gerçekleştirebilirsiniz. Nane ve limon karışımınızı daha güçlü ve etkin kılmak için isteğe göre bal eklentisi yapabilirsiniz.

Nane ve Limon Hakkında Bilmeniz Gerekenler

  • Aşırı kullanımlarda sinir sistemlerini zedeleyebilir,
  • Ağız yarası ve ağız enfeksiyonlarında fazla kullanımı asit dengelerini bozarak yaranın iyileşme sürecine engel olabilmektedir,
  • Nane yağı limon ile karıştırılarak ağız yolu ile kullanıldığında isal ve metobolik bozukluklara yol açabilmektedir,
  • Fazla kullanımlarda mide asiti dengesini bozarak mide rahatsızlıklarına yol açabilir,
  • Hamilelik döneminde oldukça rahatlatıcı etkiye sahip nane ve limon kullanımının aşırı dozda kullanılması halinde gebeliğe bağlı yan etkiler oluşturabilir,
  • Mide bulantısı ve kusmaya karşı oldukça etkili olmasına nazaran nane ve limon karışımının 3 aydan fazla düzenli kullanımı vücutta farklı yan etkiler oluşturabilmektedir.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.