PİYASALAR

  • BIST 1008718.110%
  • ALTIN2246.5950.1%
  • DOLAR32.3350.08%
  • EURO35.182-0.03%
  • STERLİN41.160.02%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "MYO'lar başta olmak üzere eğitim kurumlarında ciddi sorunlar var!" Şenol Metin'in açıklamaları...
"MYO'lar başta olmak üzere eğitim kurumlarında ciddi sorunlar var!" Şenol Metin'in açıklamaları...

"MYO'lar başta olmak üzere eğitim kurumlarında ciddi sorunlar var!" Şenol Metin'in açıklamaları...

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, başta MYO'lar olmak üzere, eğitim kurumlarının yönetimsel sorunları üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

A+A-

Şenol Metin'in açıklamaları şu şekilde:

Üniversitelerimizin ilçelerde bulunan MYO'lar başta olmak üzere eğitim kurumlarında ciddi yönetsel sorunlar var.

Kurum İdari Kurullarında İdari yöneticiler ile akademik yöneticiler arasındaki görev girişiklikleri sorununa dikkat çekmiş, farkındalık üretmeye çalışmıştık. Ama görüyoruz ki yeterli farkındalık üretememişiz.

Yanlış anlaşılmayı önleme adına şunu ifade etmeliyim. İlçelerimizde fedakarca çalışan ilçesi ile bütünleşmiş MYO yöneticilerimiz var ve onları tenzih ediyorum, kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

Ama ilçelerimizdeki MYO'lar başta olmak üzere eğitim kurumlarında ciddi yönetsel sorunlar var. Yönetim zaafiyeti var.

En önemli sorun alanı;

Üniversiteye bağlı bir eğitim kurumunun varlığı ile yokluğu ilçede hissedilmemiş, farkedilmemiş. Yöneticilerini belde halkından kimse tanımıyor, hatta daire amirleri bile tanımıyor.

MYO yöneticilerimiz haftada 1 gün hatta bazen 1 gün bile gidilmeden MYO Müdürlüğü yapılabileceği düşünmekte. Bulunduğu ilçede Kaymakam ziyaret edilmemiş, Belediye Başkanı ziyaret edilmemiş, ilçenin Milli Eğitim Müdürünü ziyaret edilmemiş. İlçesindeki liselerde okulundaki programları tanıtan bir etkinlik yapılmamış, bu yüzden de kontenjanların yarısı boş kalmış, bazı programları da kapanmış.

Bu yöneticilerimizde gördüğümüz bir husus daha var ki;

Okulun eğitim-öğretim ile ilgili alanda hiçbir cümle kurulmaz iken, beldenin yerel kalkınmasına dair bir çalışma yapılmaz iken, Yüksekokul sekreterinin yapması gereken her işi üzerine alınmış. Temizlik görevlilerinin görev dağılımından, idari personelin oda dağılımına, memurların izinlerine kadar her türlü idari işi sekreteri yok sayarak hatta çatışarak, ötekileştirerek sekreter görev alanına müdahele edilmiş işleri yüklenilmiş. Bu yöneticilerimiz için biraz ağır olacak bir şeyler söylemek istiyorum;

Hocam, bu kadar idari işlere meraklı iseniz, sekreter kadrosuna atanmak için talepte bulunun. Hiç olmaz ise fiili durumu hukukileştirin.

Siz akademisyensiniz, lütfen akademik işlere yoğunlaşın. Sonra bu görev önceliği tanımlama sorunu yüzünden en azından bir kısmını çözebileceğiniz eğitim öğretim sorunlarına dair, siyaseti ülke yönetimini suçluyorsunuz. 'Kontenjanlar niye boş kalıyor' diye YÖK’ü suçluyorsunuz!

Bir husus daha;

Haftada 1 gün ilçeye giderek yöneticilik yapılmaz,

Tekraren ifade etmek gerekir ki;

Fedakarane çalışan MYO yöneticilerimizi tenzih ediyor ve şükranlarımı sunuyorum. Ama bu alanda sistematik bir sorun var, farkındalık üretmeye çalışıyor ve üniversite rektörlerimizi hassasiyetle konuyu takibe davet ediyorum.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.