PİYASALAR

  • BIST 1009039.842.65%
  • ALTIN2301.5531.13%
  • DOLAR32.3250.23%
  • EURO35.056-0.17%
  • STERLİN40.9430.26%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Muz çiçeğinin faydaları
Muz çiçeğinin faydaları

Muz çiçeğinin faydaları

Muzun sağlığa faydalarını biliyoruz. Bir de muz çiçeği var ve onun şaşırtıcı faydaları.

A+A-

Muz çiçeği, eski zamanlarda ilaç olarak kullanılırdı. Yapısında bulunan doğal minerallerin iyileştirici etkisi vardır.

Muz çiçeği adeta bir vitamin deposudur. İçeriğinde A, C ve E vitaminleri bulundurur. Ayrıca mükemmel bir lif kaynağıdır. Bu yönü ile sindirim sistemi için faydalıdır. Çünkü içeriğindeki çözünür lif, suda eriyerek jel kıvamına gelir ve böylece besinler sindirim kanalına kolayca girer. Çözünmeden kalan lif de sindirilmemiş besinlerin sindirimini sağlar.

Yine anemi ve şeker hastaları da muz çiçeğini tüketmeliler. Muz çiçeği, lif açısından olduğu kadar demir açısından da zengin. Bu yönüyle kan şekeri seviyesini de düşürüyor. Aynı zamanda vücuttaki hemoglobin seviyesini de yükseltiyor.

Tam bir kanser savar

Sağlık sorunlarımızın temel nedenlerinden biri vücutta dolaşan serbest radikallerdir. Çünkü bağışıklığımız zayıflar. Muz çiçeği ise, bu serbest radikallerle savaşarak özellikle kanser hastalıklarının oluşmasını engellemeye yardımcı olur.

Anti-aging özelliği vardır; yaşlanmayı geciktirir. Anti bakteriyel özelliği ile de enfeksiyon oluşumlarını engeller ve genel anlamda hastalıklardan korur.

Not: Muz çiçeğini bir adet muz ile birlikte kaynatıp, elde ettiğiniz suyu günde bir kez içerek tüketebilirsiniz. Bu tarifi diyetinizde de kullanabilirsiniz. Zira Asya kadınlarının diyet listesinde muz çiçeği mutlaka var.

Ajanslar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.