PİYASALAR

  • BIST 1009452.22-0.76%
  • ALTIN2497.5610.55%
  • DOLAR32.5990.14%
  • EURO34.7910.08%
  • STERLİN40.612-0.06%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Muhalif medya, İBB'yle birlikte sınıfta kaldı
Muhalif medya, İBB'yle birlikte sınıfta kaldı

Muhalif medya, İBB'yle birlikte sınıfta kaldı

Yönettiği şehir kar altında yardım beklerken 'özel bir balıkçıda' yemek yemeyi tercih eden belediye başkanı ile onu can havliyle savunmaya çalışırken eli ayağına dolanan muhalif medyanın kalitesi bir kez daha ortaya çıktı

A+A-

"Kraldan çok kralcılık yapmayın. Herkes haddini bilecek"

Bu sözleri, bugün eleştiri oklarının hedefindeki isim, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mart 2019'da Hürriyet gazetesinin bir haberine tepki olarak kullanmıştı.

Bugün birçok muhalif gazeteci ve gazetenin, İstanbul kara teslim olmuşken bir balıkçı restoranında ziyafet çeken İmamoğlu'nu sorgusuz-sualsiz savunması, aslında kimin kraldan daha çok kralcı olduğunu da göstermiş oldu.

Meteorolojinin günler öncesinden haber vermesine rağmen oralı bile olmayan İBB yönetimi, yoğun kar yağışının ardından sınıfta kaldı.

Türkiye'nin hiçbir belediyesinin elinde olmayan kaynaklara, araçlara ve personele sahip olan İBB, bir gecede milyonlarca İstanbulluyu perişan etti.

Kar, yalnızca CHP belediyeciliğinin değil "muhalif basının" da halini gözler önüne serdi.

Sözcü, Karar, Cumhuriyet gibi gazeteler, tüm Türkiye'nin gündemine oturan İBB rezaletini gündeme getirmekten çekindi.

1-204.jpg

Üç gazete de kar küreme ve tuzlama fiyaskosunu manşete taşımadı

İstanbul'da kar kaosu yaşanırken Sarıyer'deki bir balıkçıda sefa çeken İmamoğlu'nun sosyal medyada yayılan fotoğrafı tüm İstanbulluları öfkelendirdi. Bazı muhalif gazeteciler de durumu toparlamak için apar topar tweetler atmaya başladı. Ancak gerçeğin ortaya çıkması kısa sürdü. 

2-210.jpg

Barış Yarkadaş, attığı bu tweeti daha sonra silmek zorunda kaldı.

CHP'li Barış Yarkadaş, "Hiç utanma kalmadı" notuyla paylaştığı fotoğrafta şunları söyledi:

"Yaz aylarında çekildiği her halinden belli olan bir fotoğrafı paylaşıyor ve "İmamoğlu kar yağarken restoranda keyf çatıyordu" diye yazıyorlar.

Restoran sahibi "Kar var diye erken kapattık" diyor, yine de yalana devam ediyorlar. İşimiz gerçekten zor..."

Ancak sonradan İmamoğlu'nun gerçekten balıkçıda olduğu ortaya çıkınca söz konusu tweetini sildi. Yarkadaş, bu fiyaskonun üstünü örmek için konuyla alakasız onlarca tweet attı.

3-144.jpg

Yarkadaş'ın kendini unutturmak için attığı tweetler...

İHSAN AKTAŞ: BU TOPYEKÜN BİR SİYASET İFLASIDIR

Haber7 olarak, dünyanın en önemli kentlerinden İstanbul'u yönetemeyen İmamoğlu ve onu körü körüne savunan 'kralcıları' GENAR Başkanı İhsan Aktaş'a sorduk:

"Bence Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul halkını hiçe sayması, takmaması, tabiri caizse onları hesaba katmamasının sebebi CHP ve muhalif medyanın tutumu" diyen Aktaş, "Bunlar kızıl kıyamet kopsa da kendi taraflarının arkasında durabiliyorlar. Bu sadece bir belediye başkanının beceriksizliği, ilgisizliği alakasızlığı değil, aslında baktığınız zaman bu topyekün bir siyaset iflası diyebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

"BU ŞEHİR BEYEFENDİYE AZ GELMİŞ OLACAK Kİ İSTANBULLUYA ARKASINI DÖNMÜŞ"

"Demek ki bu adamların memleket diye, İstanbul diye bir meseleleri yoktur" diyen Aktaş, şöyle devam etti:

"İstanbul halkı diye bir meseleleri yoktur. Varsa yoksa işte onların hedeflerine koyduğu neyse idealleri ki İstanbul'da da ideali besleyecek bir şey göremiyoruz. Bu hastalık gibidir. Siz hastalığı gizlersiniz gizlersiniz perdelersiniz. Fakat o hastalık gelir bir yerden kusar. Şu an İstanbul'un durumu bu. Yönetilemeyen, ilgilenilmeyen, alakadar olunmayan bir şehir. İstanbul dünyanın gözbebeği... Dünya İmparatorluk olsa tek başına başkent olacak bir şehir. Bu şehir beyefendiye az gelmiş de beyefendi daha yüksek makamlara çıkmak için İstanbul halkına arkasını dönmüş. Bu çok telafi edilebilir bir olay değil. Üstesinden gelebileceği bir sorun değil. Ama ben bu sorunun kaynağının Ekrem İmamoğlu olduğunu düşünmüyorum tek başına. Aynı zamanda CHP kurumsalı ve her şartta bunların arkasında duran medyanın da sorunu olduğunu düşünüyorum. Bu adamların millet diye bir derdi yok. Kendi hırslarından başka, çıkarlarından başka bir dünyaları da yoktur."

İhsan Aktaş'a göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasındaki mücadelede İmamoğlu mat oldu. Kılıçdaroğlu'nun önü açılmış oldu. Aktaş, "Bu tutukluluktan sonra kimse kalkıp Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanlığı gibi ulvi bir makama aday gösteremez" düşüncesini dile getirdi.

"ÇARKLAR CHP'NİN ALEYHİNDE İŞLİYOR"

Aktaş, "Hatta İstanbul uygulaması bir bakıma CHP'nin uzun vadede siyasette ne yapacağının da göstergesi olmuş oldu. Başlangıçta İstanbul'u kazanmak kar gibi gözükse de şu an çarklar CHP aleyhinde işliyor" diye konuştu.

Aktaş, son olarak şunları ekledi:

"İstanbul halkı şöyledir, öncelikli olarak oy verdiği kişinin arkasında durmak ister. Fakat kazanan kişinin de arkasında durmak isteyenlere yardımcı olması lazım. Ekrem İmamoğlu İstanbullunun oyunu aldıktan sonra İstanbulluya arkasını döndü"

 

KAYNAK: HABER7

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.