PİYASALAR

  • BIST 1009057.842.85%
  • ALTIN2293.1520.76%
  • DOLAR32.3110.19%
  • EURO35.097-0.01%
  • STERLİN40.9460.26%
  1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. MTDF’den ABD’nin skandal kararına sert tepki
MTDF’den ABD’nin skandal kararına sert tepki

MTDF’den ABD’nin skandal kararına sert tepki

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF)  Amerika birleşik Devletleri (ABD)  Hazine bakanlığı tarafından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili aldığı yaptırım kararını kınadı.

A+A-

Konuyla ilgili Federasyon Adına açıklamada bulunan genel başkan Mehmet Şerif Öter “ ABD Türkiye’yi akla zarar bir şekilde tehdit ediyor. 70 Dernek bileşeni bulunan Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu olarak ülkemizin iki bakanı hakkında alınan bu hukuk ve ahlak dışı kararı sivil toplum ve yurttaşlar olarak kabul etmemiz mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti egemen bir devlettir.

ABD Müttefiki ve NATO ortağı olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini tehdit edemez. Emperyalist ABD Dünyanın tek süper gücü olmanın verdiği havayla adeta güç zehirlemesine yakalanmış olmalı ki,  gün geçtikçe özellikle Müslüman ve güçsüz Devletleri tehdit edip, racon kesiyor.

mtttttt.jpg


Ama ABD unutmasın ki Türkiye Cumhuriyeti şimdiye kadar birkaç iç ve dış operasyonla parçaladığı kabile devletlerden biri değildir. Milli ve ulusal meseleler söz konusu oldu mu Türkiye 81milyon yurttaşıyla tek vücut olup, her türlü sinsi plan ve entrikaları boşa çıkarabilecek manevi güç ve kudrete sahiptir.

Ülkemize karşı Ekonomik, askeri ve siyasi yaptırım kararları alan ABD’ye karşı bu sefer kesinlikle misillemede bulunulmalı. TBMM hemen acilen toplanmalı, tüm partiler,600 milletvekili bir olup, ortak kararla ilk etapta incirlik ve Kürecik üsleri için kapatma kararı almalıdır, diyen Öter “ Zalime karşı en büyük silah birlik, beraberlik ve cesaretle irade ortaya koymaktır. “Dedi. 

 

Yenikapı Haber / ÖZEL

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.