PİYASALAR

  • BIST 1009079.970%
  • ALTIN2323.9630.74%
  • DOLAR32.3640.1%
  • EURO34.94-0.38%
  • STERLİN40.908-0.38%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Minik Cumhurbaşkanı'ndan Kılıçdaroğlu sorusuna gülümseten cevap
Minik Cumhurbaşkanı'ndan Kılıçdaroğlu sorusuna gülümseten cevap

Minik Cumhurbaşkanı'ndan Kılıçdaroğlu sorusuna gülümseten cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle, Beştepe'de çocukları kabul etti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Beştepe'ye gelen çocukları kabul etti.

Çocukları kabulünde kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sevgili çocuklar değerli misafirler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne milletin evine hoşgeldiniz. İstikbalimizin teminatı olan siz çocuklarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Bu vesileyle tüm dünya çocuklarına en kalbi sevgilerimi gönderiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere devletimizin kuruluşu ve bugünlere gelmesinde emeği olan herkesi şükranla anıyorum. Gazilerimize sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler diliyorum. Bugün çocuk bayramımızla beraber, meclisimizin dualarla açılışının 99. yılını kutluyoruz. Vatanımızın işgal edildiği bir dönemde Ankara'da açılan Büyük Millet Meclisi, bağımsızlığımızın da başlangıcı olmuştur. Meclis en karanlık günlerde güç ve cesaret aşılamıştır" dedi.

Erdoğan, ardından sözü minik cumhurbaşkanı 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Ozan Sözeyataroğlu'na bıraktı.

Ozan Sözeyataroğlu: Gazi Mustafa Kemal Atatürk millet egemenliğini hakim kılmak için TBMM'yi açmış ve bugünü biz çocuklara armağan etmiştir. Hepimize güzel nice bayramlar diliyorum. Bizleri makamında ağırlayan sayın cumhurbaşkanımıza da tüm arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum. Hepimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Ozan Sözeyataroğlu konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sözeyataroğlu'nun, kabinede revizyon iddialarıyla ilgili soruyu "Zaten yeni kabinem burada" diyerek yanıtlaması gülüşmelere neden oldu. 

Ardından şehit cenazesinde saldırıya uğrayan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu arayıp aramayacağına yönelik soruyu yanıtlayan Sözeyataroğlu, "Telefonu bende yok arayamayacağım ama her türlü şiddete karşıyız" dedi.

Küçük cumhurbaşkanı sorulan "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden memnun musunuz?" sorusuna, "Sistem güzel çalışıyor" şeklinde yanıt verince salonda gülüşmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yaşındaki Ozan'ın cevabı üzerine, "Benim vereceğim cevapları veriyor" şeklinde konuştu.

A Haber muhabirinin "Bu bayramı Atatürk hediye etti. Ama liderliğiniz boyunca en çok hangi özelliğini sevdiniz Atatürk’ün? Çocuklar artık sokaklarda arkadaşlarıyla oynamak yerine tabletlerle oynuyor. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise, "İkinci sorudan başlayayım. Bu konu hakkında çok üzülüyoruz. Bakanlarımla bu konu hakkında çocukların iyiliği için her türlü adımları atacağız. Biz Atatürk’ü örnek alarak yöneteceğiz ülkemizi. Atatürk'ün demokrasisini, ilkelerini örnek alacağız" cevabını verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.