PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2495.3550.46%
  • DOLAR32.381-0.3%
  • EURO34.6980.1%
  • STERLİN39.941-0.4%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Miçotakis ve Weber Türkiye'yi hedef aldı
Miçotakis ve Weber Türkiye'yi hedef aldı

Miçotakis ve Weber Türkiye'yi hedef aldı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Avrupa Parlamentosu'ndaki Hristiyan Demokratların lideri Manfred Weber, AP'de yaptıkları konuşmada; Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.

A+A-

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis; Strasbourg'daki Avrupa Parlamentosu'nda konuştu.

Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde özelikle de Ege'de artan bir gerilim var. Türkiye'nin adını geçirmeden üstü kapalı olarak bu konuya değinen Miçotakis, "Yunanistan olarak, egemenliğimize ve toprak bütünlüğümüze yönelik herhangi bir tehdide müsamaha göstermeyeceğiz" diye konuştu.

Miçotakis: Göçmenler doğu sanırımızı işgale kalkıştı

Göçmenlerle ilgili de konuşan Yunan Başbakan, "Mart 2020'de Yunanistan'ın doğu sınırı, Türkiye'den gelen on binlerce yasadışı göçmen tarafından işgal girişimlerine maruz kaldı" dedi.

Weber, Erdoğan ve Türkiye'ye iftira attı

Avrupa Parlamentosu'nda en büyük gruba sahip olan Hristiyan Demokratların lideri Manfred Weber ise; yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

"Erdoğan, daha önce Lukashenko gibiİ göçmenleri siyasi bir silah olarak kullanıyor" iftrirasını atan Weber, konuyu Doğu Akdeniz ve Ege'de yaşananlara getirdi.

Weber, "Yunanistan bize Türkiye ile nasıl başa çıkacağımızı gösteriyor. Erdoğan'ın Akdeniz'deki saldırılarına ve provokasyonlarına teslim olamayız. Avrupa'nın doğu sınırına saldırmak için göçmenleri kullanmasına, Yunan ve Kıbrıs sahasında yasadışı hidrokarbon aramaları yapmasına ve şantaja boyun eğmeyeceğiz. Bu sorun Türkiye ile Yunanistan arasında değil, Türkiye ile AB arasında bir sorundur. Yunanistan'ın çıkarları Avrupa'nın çıkarlarıdır" ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.