PİYASALAR

  • BIST 1009492.07-0.4%
  • ALTIN2492.8270.86%
  • DOLAR32.4860.13%
  • EURO34.7690.15%
  • STERLİN40.5760.02%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. MHRS ve e-Nabız’dan Aşı Randevusu Nasıl Alınır?
MHRS ve e-Nabız’dan Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

MHRS ve e-Nabız’dan Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Türkiye’de Covid-19’a karşı geliştirilen aşıların kullanılmaya başlaması ile beraber MHRS ve e-Nabız sistemleri üzerinden randevu alarak randevu alma imkanı bulunuyor.

A+A-

MHRS ve e-Nabız sistemi ile beraber Covid-19 aşılamaları Türkiye’de de yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı, toplam aşılama rakamları ikinci dozlarla beraber 5 milyonu aştı. Yayınlanan öncelikli grup listesine göre listede yer alan vatandaşlar, MHRS sistemi üzerinden kolayca randevu alma şansına sahip oluyor. Bu kapsamda öncelikli aşılama listesinde yer alan grupta sağlık çalışanları ilk sırada yer alırken, 65 yaş ve üstü vatandaşlar da randevu alarak aşılama işlemi yaptırabiliyor.

MHRS Randevu Nasıl Alınır?

Covid-19 aşısı için sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü vatandaşların mhrs.gov.tr’ye girmesi veya 182’yi araması gerekiyor. Web sitesi üzerinden başvuru yapacak olan vatandaşlar ana sayfada önce Randevu Al, sonra da Üye Ol seçeneğine tıklayarak üyelik işlemlerini gerçekleştiriyor. Ardından karşılarına çıkan covid-19 aşı randevusu için sisteme giriş yapılmasının ardından “hastane randevusu al” kısmına girilmesi gerekiyor. BU ekranda Covid-19 aşı seçeneğine tıklayan vatandaşlar, gereken bilgileri girerek randevu alabiliyor.

Aşı Ne Zaman Olunuyor?

Randevunun ardından sıranın gelip gelmediği, e-Nabız sistemi tarafından öğrenilebiliyor. Aşı takvimi bölümünde sıranın gelip gelmediği öğrenilirken, öncelikli listede bulunan vatandaşlar kısa sürede MHRS sistemi üzerinde randevu alarak hem tarihi hem de doktorunu belirleyebiliyor.

 

Kaynak: My Memur

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.