PİYASALAR

  • BIST 1008970.51.86%
  • ALTIN2281.960.26%
  • DOLAR32.3220.25%
  • EURO35.018-0.28%
  • STERLİN40.798-0.09%
  1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. "Mesleklerinde Öncü Türk Kadınları" sergisi
"Mesleklerinde Öncü Türk Kadınları" sergisi

"Mesleklerinde Öncü Türk Kadınları" sergisi

İstanbul Şehir Üniversitesi Kütüphanesi akademik arşivinden oluşturulan "Mesleklerinde Öncü Türk Kadınları" adlı sergi açıldı.

A+A-

Konuya ilişkin açıklamaya göre, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İstanbul Şehir Üniversitesi Öğrenci Merkezi'nde yer alan Şehir Galeri'de açılan sergide, Füreya Koral, İdil Biret ve Halide Edip Adıvar gibi mesleklerinde öncü Türk kadınlarının fotoğrafları izlenime sunuluyor.

Araştırmacı, yazar ve şair Taha Toros'un arşivinden yola çıkılarak hazırlanan sergi, 8 Nisan'a kadar Şehir Galeri'de, 9 Mayıs'a kadar ise İstanbul Şehir Üniversitesi kütüphanesinde görülebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Kadınlar Günü dolayısıyla böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Mesleklerinde Öncü Türk Kadınları sergisi, Taha Toros’un bir benzeri başka yerde bulunmayan eşsiz akademik arşivinden seçtiğimiz, Türk tarihinde iz bırakan ve gerçekleştirdikleri ilklerle ülkemizi ileriye taşıyan kadınlardan oluşuyor. Bu vesileyle, hayatın her alanında mücadele ederek hak ettikleri saygıyı kazanan Türk kadınlarının da Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.