PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?
Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi. Peki Merkez Bankası faiz kararı hangi gün ve saat kaçta açıklanacak? İşte yanıtı...

A+A-

Piyasaların ve yatırımcının gözü Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Çarşamba günü açıklanacak olan Tüketici Güven Endeksi'nin ardından Perşembe günü ise Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. Son toplantıda faizi yüzde 14 seviyesinde sabit bırakan ve pas geçen Merkez Bankası'nın Haziran ayı faiz kararı merak ediliyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman saat kaçta açıklanacak?

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Merkez Bankası faiz kararı 23 Haziran Perşembe günü saat 14:00'te açıklanacak. 26 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen son Merkez Bankası toplantısında faiz yüzde 14 seviyesinde sabit bırakılmıştı.

BEKLENTİ NE YÖNDE!

Yapılan beklenti anket sonuçlarına göre Merkez Bankası'nın 14 olan politika faizini sabit tutması bekleniyor. Ocak ayından bu yana Merkez Bankası faizi indirmek veya arttırmak istemedi. Politika faizi yüzde 14 seviyesinde sabit tutuldu. Benzer bir sonucun Haziran toplantısından çıkması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.