PİYASALAR

  • BIST 1009524.590%
  • ALTIN2521.5861.52%
  • DOLAR32.5760.1%
  • EURO34.5650.08%
  • STERLİN40.348-0.19%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Memur-Sen'den Bakan Elvan'a Kritik Ziyaret
Memur-Sen'den Bakan Elvan'a Kritik Ziyaret

Memur-Sen'den Bakan Elvan'a Kritik Ziyaret

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı ziyaret ederek, seyyanen iyileştirme talebini, sözleşmeli istihdamın sorunlarını ve kamu görevlilerinin beklentilerini iletti.

A+A-

Genel Başkan Ali Yalçın, kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğüne dikkat çekerek, kamu görevlilerine yönelik seyyanen zam beklentilerini aktardı. Yalçın, “Açıklanan 14,6’lık bir enflasyon söz konusu. Ancak sahada gerçek enflasyonun bu olmadığını biliyoruz. Gıda enflasyonu yüzde 19’u gördü. Vergilere bakıyoruz, 9,21 arttı. Asgari ücret ise 21,56 oranında artırıldı. Bu rakamlar ışığında görüyoruz ki, gerçek enflasyonun hesaplanması zor değil. Kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğü herkesin malumu, seyyanen zam istiyoruz” dedi.

Ziyarette kamuda sözleşmeli istihdam konusunu da konuşuldu. Yalçın, kamuda sözleşmeliliğin son bulması gerektiğini vurgulayarak, “Kamuda sözleşmeli sayısı 400 bini aştı. Kamudaki sözleşmeliler arasındaki özlük hakları farklılığı da 20’yi buldu. Bu konunun da gündeme alınması gerekiyor. Kamuda sözleşmelilik son bulmalı, kamuda istihdam modeli kadrolu olmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Sendika Bülteni

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.