PİYASALAR

  • BIST 1009772.090.51%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Memur-Sen Yeni Anayasa’dan Beklentilerini Açıkladı
Memur-Sen Yeni Anayasa’dan Beklentilerini Açıkladı

Memur-Sen Yeni Anayasa’dan Beklentilerini Açıkladı

Memur-Sen Konfederasyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu yeni Anayasa çalışmalarına katkı sunmak amacıyla kamu görevlilerinin çalışma hayatını merkeze alarak yeni anayasadan beklentilerini ortaya koyduğu araştırma raporunu kamuoyuyla paylaştı.

A+A-

Türkiye’nin daha özgürlükçü, sivil ve demokratik yeni bir Anayasa’ya olan ihtiyacını her fırsatta dile getiren ve geçmişte yaptığı çalışmalarla bu konuda katkı sunan Memur-Sen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu yeni Anayasa çalışmalarına katkı sunmak amacıyla hazırladığı raporu kamuoyuyla paylaştı. Memur-Sen ve GENAR Araştırma işbirliğiyle hazırlanan raporun tanıtımı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş tarafından gerçekleştirildi. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Bayraktutar ve Hacı Bayram Tonbul’un da hazır bulunduğu toplantıda araştırmanın bulguları ve Memur-Sen’in yeni Anayasa’dan beklentileri açıklandı. 

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Cumhurbaşkanının duyurduğu sivil Anayasa’ya ilişkin farklı toplumsal kesimlere, siyasi partilere ve sivil toplum örgütlerine yönelik katkı yapma davetinin; birçok kişi ve kurumda olduğu gibi Memur-Sen tarafından da bir imkân ve sorumluluk olarak değerlendirildiğini söyledi. 

“Özgürlüklere, sivil siyasete, millet iradesine, sivilleşmeye dair bütün süreçlerde duruma ve konuya göre Memur-Sen öncü ve paydaş kimliği ile sorumluluk almış, fikir üretmiş, tavır geliştirmiş, katkı ve katılım sağlamıştır” diyen Yalçın, Türkiye’nin vesayetle, darbelerle, çağdışı dayatmalarla mücadelesinde Memur-Sen’in bütün kritik eşiklerde sorumluluk aldığını, yön değiştirici ve karar üretici mekanizmalara etki ettiğini, milletin ve medeniyetin temel değerlerinden hareket ederek yeni bir paradigmanın üretilmesine katkı verdiğini belirtti. 

Memur-Sen’in yakın tarihte girişilen sivil anayasa kapsamlı bütün çalışmalarda ve tartışmalarda raporları, araştırmaları, kongre ve sempozyumlarıyla katkı sunduğunu hatırlatan Yalçın, “Bugün de tarihin ve milletin yüklediği misyonun gereğini yerine getirmek için harekete geçmiş bulunmaktayız. Vesayet-darbe kaynaklı düzenden, kavramlardan, uygulamalardan, teamül ve saiklerden bütünüyle kurtulmayı amaçlayan Sivil ve Türkiye’nin tarihsel konumuna ve büyüklüğüne uygun bir Anayasanın mümkün, gerekli ve ertelenemez olduğuna inanıyoruz. Bu inançla Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu ‘Sivil Anayasa’ hedefine dair birikimimizi harekete geçirmek, sorumluluk sahası, süreci ve sonucu üretmek için çalışıyoruz. Evet, yıllardır söylüyoruz, Türkiye’nin yeni, sivil bir anayasaya ivedilikle ihtiyacı vardır” şeklinde konuştu.

Yeni Anayasa’nın 12 Eylül darbe anayasasının yenilenmiş hali değil; baştan itibariyle milletin iradesine yaslanan, ülkenin bugün geldiği yere uygun, ülkenin ve milletin önünü açacak yepyeni bir anayasa olması gerektiğine vurgu yapan Yalçın, Memur-Sen’in kamu görevlilerinin temel sorunlarının yer aldığı sorulardan oluşan raporunun Anayasa çalışmalarına önemli bir katkı sunacağını söyledi. 

Bayraktutar: Yeni Anayasa’da Kamu Görevlilerinin Beklentileri Dikkate Alınmalıdır

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar Sayın Cumhurbaşkanı’nın yeni ve sivil Anayasa için yaptığı daveti önemsiyoruz. Memur-Sen olarak her zaman darbe anayasasına, anayasanın oluşturduğu sisteme ve o sistemin oluşturduğu uygulamalara her zaman karşı çıktık. Geçmişten bugüne kadar her zaman yeni anayasal arayışlara destek verdik bugün de aynı şekilde katkı sunmak istiyoruz. Kamu görevlilerinin sendikası olduğumuz için bu sefer Anayasa’nın kamu görevlileri yönüyle bir çalışma yapmak istedik. Kamu görevlilerinin temel hak ve özgürlükleri çerçevesinde üyelerimizin beklentilerini ortaya çıkarmaya yönelik bir saha çalışması yaptık. Aileleriyle birlikte düşündüğümüzde kamu görevlileri ve aile fertlerinin sayısı 15-20 milyonu buluyor. Yapılacak çalışmalarda bu devasa kitlenin Yeni Anayasa’dan beklentilerinin dikkate alınması lazım. Yeni Anaysa çalışmalarında bu beklentilerin muhakkak yer bulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu vesileyle raporumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum. 

Aktaş: Memur-Sen’in Kamu Görevlilerinin Beklentilerini Sunması Son Derece Kıymetli 

Memur-Sen’in raporunda saha araştırmasını gerçekleştiren GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş ise Memur-Sen ile birlikte hazırladıkları raporun yeni Anayasa çalışmalarına önemli bir katkı sunacağını belirtti. Aktaş, sivil toplum örgütlerinin kendi çıkar gruplarının beklentilerini doğru bir şekilde kamuoyuna yansıtmakla görevli olduğunu ifade ederek Memur-Sen’in bu noktada gösterdiği çabanın önemli olduğunu söyledi. Aktaş, “Memur-Sen’in bugüne kadar yaptığı çalışmalarla birlikte memurların anayasal talepleri konusunda bir çerçeve sunması takdir edilmesi gereken bir durumdur. Biz sendikaların darbe yanlısı veya milletin değerleriyle savaştığı günleri gördük. Bir memur sendikasının kendi üyelerinin taleplerini özgürlükçü bir şekilde dile getirmesi ve bunu entelektüel bir biçimde sunması kıymetlidir” şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.