PİYASALAR

  • BIST 1009716.77-0.05%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Memur-Sen Eşel Mobil sistemi konusunda ısrarlı
Memur-Sen Eşel Mobil sistemi konusunda ısrarlı

Memur-Sen Eşel Mobil sistemi konusunda ısrarlı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, artan enflasyonun kamu görevlilerinin alım gücünü düşürdüğünü vurgulayarak, “Ortaya çıkan enflasyon oranları kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğünü gösteren bir mesajdır. Sabit gelirlileri koruyacak önlemler alınmalıdır” dedi.

A+A-

Sabit gelirlilerin alım gücünü koruyacak tedbirler gerekli

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube’nin hizmet binasının açılışına ve 6. Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni’ne katıldı. Törende bir konuşma yapan Yalçın, yeni hizmet binasının Afyonkarahisar’a ve üyelere hayırlı olmasını diledi.

Artan enflasyonun Memur-Sen’in 6. Dönem Toplu Sözleşme’de elde ettiği kazanımları gölgelediğine dikkat çeken Yalçın, yüzde 2,98 olarak açıklanan Mayıs ayı ve yüzde 73,50 olarak açıklanan yıllık enflasyon oranının sabit gelirli kamu görevlilerini zorladığını ifade ederek, “Bu enflasyon oranları kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğünü gösteren bir mesajdır. Enflasyonist ortamlarda sabit gelirliyi korumanın yolu ekonomik istikrar ve düşük enflasyon ile birlikte eşel mobil sistemini devreye almaktan geçiyor. Bu sistemle birlikte sabit gelirli vatandaşların ekonomide oluşan dalgalanmadan korunması gereklidir. Bu tür ekonomik olaylarda bazı sermaye sahipleri servetine servet eklerken, sabit gelirli sürekli zayıflar. Bu sebeple, Memur-Sen olarak her zaman ifade ettiğimiz gibi, ‘en iyi zam, düşük enflasyon ve piyasa istikrarıdır.’ Bizim temel arzumuz bunun gerçekleşmesidir” şeklinde konuştu.

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

3600 ek gösterge konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile iki kez toplandıklarını ve 12 ayrı komisyon çalışmasıyla sahanın taleplerini detaylandırdıklarını belirten Yalçın, “Toplu sözleşme ile karar altına aldığımız 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personelin kadroya geçilmesi konularının ilkinde aşama kaydettik. Bakanlık ile toplantılar düzenleyerek kamu görevlilerinin beklentilerini ve taleplerini aktardık. Çalışmanın dört meslek grubu üzerinden değil, tüm meslek gruplarını kapsaması gerektiğini paylaştık. Bakanlığın sunduğumuz teklifler çerçevesinde bir değerlendirme yapıp üçüncü bir toplantı ile kendi görüşlerini ifade etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Üçüncü toplantının yapılarak karşılıklı istişarelerle çalışmanın tamamlanması gerektiğinin altını çizen Yalçın, “Kamuda çalışan herkesi 3600 ek göstergeye çıkarmak mümkün olmayabilir. Ara formlarla ek gösterge sistemi yeniden düzenlenebilir. Bunun çözümü, ek göstergelerde yapılacak çalışmanın yanında tazminat yansıtma oranlarına dokunmaktır. Biz üçüncü toplantı gerçekleştiği takdirde bunları dile getireceğiz. Eğer konu, üçüncü toplantı gerçekleşmeden kamuoyu ile paylaşılırsa ortaya çıkacak olan duruma göre gerekli çalışmaları gerçekleştiririz. Bir talep makamı olarak bizler, üzerimizdeki sorumluluğun bilincindeyiz” diyerek, Memur-Sen’in temel hedefinin herkesi dikkate alan ve geneli memnun eden bir çerçevenin çizilmesi olduğunu söyledi.

Biz büyüyen bir aileyiz

Ali Yalçın, 2022 yılı sendika üye sayılarının belli olduğunu ve 50 binden fazla yeni üyenin katılımıyla Memur-Sen’in 1 milyon 54 bin 672 üye sayısına ulaştığını kaydederek, “Memur-Sen ailesi örgütlü gücünü büyütmeye devam ediyor. 2009 yılından bu yana hem yetkili konfederasyon sıfatıyla hem de hizmet kollarının tamamında yetkili sendikalarıyla kamu görevlilerinin haklı, güçlü, onurlu ve gür sesi olduğunu bir kere daha ortaya koymuş olduk. Bugün, 1 milyon 54 bin 672 kamu görevlisinin Memur-Sen’i tercih etmesini sağlayan da hizmet sendikacılığımızın özünü ve öncülüğünü işte bu kararlı duruş ve ilkelerimize olan bağlılığımızdır. Biz, örgütlü mücadelemizle birlikte büyüyen bir aileyiz. Gücümüze güç katmak amacıyla ailemize yeni katılan üyelerimize hoş geldiniz diyor, teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

Kitap okuma yarışması ödül töreni yapıldı

Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube’nin il millî eğitim müdürlüğü ve belediye ile birlikte düzenlediği 6. Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni’ne de katıldı. “Bir milletin ıslahı, kötülerin imhasıyla değil, yeni neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür” şiarından hareketle sadece eleştiren değil, çalışan, ter akıtan bir teşkilat olduklarını dile getiren Yalçın, “Her yıl en az 5 bin öğrenci ve yüzlerce adanmış öğretmenle çalışan, kitapla buluşup kitapla konuşan, kendini aşan ve kitap okumada yarışanların buluşmasıydı bu. Afyonkarahisar’da, şu ana kadar 30 bine yaklaşan genç ve 100 bine varan kitap bu çalışmanın, yarışmanın muhatabı oldu” dedi.

Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Arslan ise, büyük mücadeleler ve emekler sonucunda bugünlere geldiklerini vurgulayarak, “Konfederasyonumuzun büyümesinde gösterilen gayretin ve dökülen alın terinin bilinciyle hareket ediyoruz. Kamu görevlilerinin refah seviyesini artırmak ve çalışanların haklarını korumak adına genel merkezimizle birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Ali Yalçın, yeni atanan Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’nı ziyaret ederek görevinde başarılar diledi, ardından İl Millî Eğitim Müdürü Metin Yalçın ile görüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.