PİYASALAR

  • BIST 1008853.721.56%
  • ALTIN2239.248-0.23%
  • DOLAR32.3390.08%
  • EURO35.08-0.38%
  • STERLİN41.019-0.35%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Meclis'te Şaşırtan İşten Çıkarma Davası
Meclis'te Şaşırtan İşten Çıkarma Davası

Meclis'te Şaşırtan İşten Çıkarma Davası

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde işçi statüsünde çalışan bir kişi, izinli gününde işe geldi. Aynı gün tuvalet küpeştelerinin üzerinde bulunan bakır levhalar söküldü. Söz konusu işçi, levhaların sökülmesinden sorumlu tutularak işten atıldı. Konu davalık oldu.

A+A-

T.C.
YARGITAY
YİRMİİKİNCİ HUKUK DAİRESİ

Davacı vekili, müvekkilinin iş sözleşmesinin geçerli ve haklı sebebe dayanmaksızın doğru olmayan bir isnad ile işverence feshedildiğini ileri sürerek feshin geçersizliğine ve işe iadesine karar verilmesini, işe başlatılmama halinde ödenmesi gereken tazminat ile boşta geçen süre ücret, sendikal tazminat ve diğer haklarının belirlenmesini talep etmiştir.

Davalı vekili, davacının 22.02.2015 tarihinde nöbeti olmamasına rağmen izin gününde T.B.M.M.'ne geldiğini, kamera kayıtları ile bu durumun sabit olduğunu,aynı işyerinde çalışan ... ile ... ve başlarında sorumlu çavuşları ... ile birlikte malzeme almak için meclis bahçesinde bölgeye traktör ile geldiklerinde uzaktan tuvaletler önünde uğraşan bir şahıs görmeleri üzerine şahsın yanına kestirmeden giden ...'nin WC küpesteleri üzerinde bulunan bakır kaplamaların söküldüğünün ve 60 kg. ağırlığındaki bakır levhanın yanında davacının görüldüğünü, tutulan tutanak ile iş aktinin haklı nedenle feshettiğini beyanla davanın reddine karar verilmesini talep etmiştir.

Mahkemece, davanın reddine karar verilmiştir.

Karar, davacı avukatınca temyiz edilmiştir.

Dosyadaki yazılara, kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle, İş sözleşmesinin devamı konusunda davacının fesih sebebi yapılan davranışı kesin şekilde kanıtlanamamış ise de tutanaklar ve tanık beyanları ile ortaya çıkan olgulardan işverenden iş ilişkisini sürdürmesi beklenemez derecede şüphe meydana gelmiş olup bu durumda iş sözleşmesinin feshinin haklı nedene dayandığı sabit olmasa da geçerli nedene dayandığı kabul edilerek sonucu bakımından doğru olan kararın bu ilave gerekçe ile ONANMASINA aşağıda yazılı temyiz giderinin temyiz edene yükletilmesine, 14.03.2016 gününde oybirliği ile karar verildi.

 

Kaynak: SGK Rehberi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.