PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. MEB unvan değişikliği sınavını e-sınav şeklinde yapmalıdır
MEB unvan değişikliği sınavını e-sınav şeklinde yapmalıdır

MEB unvan değişikliği sınavını e-sınav şeklinde yapmalıdır

Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunarak, kovid-19 tedbirleri kapsamında ertelenen unvan değişikliği sınavının e-sınav şeklinde gerçekleştirilmesini ve söz konusu sınavın veya e-sınavın yapılacağı tarihte başvuru şartlarını taşıyanlara ek başvuru hakkı verilmesini talep ettik.

A+A-

Bakanlık, 1.12.2020 tarihinde yaptığı bir açıklamayla ‘6 Aralık 2020 Pazar günü yapılacak olan Millî Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavının, kovid-19 tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe ertelendiğini, ilgili sınavın takviminde yapılacak düzenlemelerin ayrıca duyurulacağını” ifade etmiştir. Ancak kovid-19 tedbirleri halen devam etmekte ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması dâhil sınavın yapılmasına olumsuz etki eden unsurların ne zaman sona ereceği bilinmemektedir.

Son unvan değişikliği sınavının yaklaşık beş yıl önce yapıldığı dikkate alındığında, aradan geçen zaman zarfında değişik sebeplerle unvan değişikliği kapsamındaki kadrolar açısından çok sayıda münhal kadro oluşmuştur. Bu durum, unvan değişikliği sınavının ivedilikle yapılması konusundaki beklentiyi artırmıştır.

Bu nedenle, unvan değişikliği sınavının e-sınav şeklinde yapılması, söz konusu sınavın ertelendiği dikkate alınarak, sınavın veya e-sınavın gerçekleştirileceği tarihte başvuru şartlarını taşıyanlara ek başvuru hakkı verilmesi elzemdir.

Kaynak: Sendika Bülteni

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.