PİYASALAR

  • BIST 1009082.920.03%
  • ALTIN2324.3760.76%
  • DOLAR32.3610.09%
  • EURO34.938-0.37%
  • STERLİN40.932-0.35%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Mardinli gençlerin İzzetbegoviç heyecanı
Mardinli gençlerin İzzetbegoviç heyecanı

Mardinli gençlerin İzzetbegoviç heyecanı

Mardin'de kurulan gençlik merkezinde 12 hafta boyunca Balkanlar ve Bosna Hersek'in efsane lideri Aliya İzzetbegoviç hakkında ders alan 200 genç, gruplar halinde Saraybosna'ya gidecek.

A+A-

Mardinli gençler bugünlerde Bosna Hersek düşleri görüyor. Birkaç gün sonra liseli ve üniversiteli gençlerin bu düşleri gerçek olacak ve yaklaşık 50 kişilik bir grup Bosna ve Hersek Cumhuriyeti başkenti Saraybosna’ya uçacak.

Mardinli gençler, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman tarafından kurulan Gençlik Merkezi’nde 12 haftadır Balkanlar ve Alija İzetbegoviç dersleri alıyordu. Bu dersler Kalkınma Bakanlığı GAP İdaresi Başkanlığı’nın desteğiyle hazırlanan Mezopotamya’dan Balkanlara Eğitim Köprüsü projesi kapsamında gönüllü akademisyenler tarafından veriliyordu. Mardin merkez ve civar ilçelerinden gelerek derslere katılan öğrenciler Balkanlar ve Alija İzetbegoviç üzerine kitaplar okuyarak seminerlere katılım, kendi özel araştırmaları sonrasında makaleler kaleme alıyor ve her hafta sözlü ve görsel sunum yapıyorlardı. 12 haftadır derse katılarak sunumlarını gerçekleştiren öğrencilerden 200’ün üzerinde bir grup şimdi Bosna ve Hersek Cumhuriyeti’ni ziyaret edecek. Etap etap gerçekleştirilecek bu gezinin ilk etabında yaklaşık 50 öğrenci 6 Mayıs sabahı Saraybosna’ya uçacak, beraberlerindeki eğitimci ve rehberler ile birlikte Bosna Hersek’i gezecekler.

Ancak Mardinli gençlerin Bosna Hersek ziyareti sıradan bir turistik gezi değil. Mardin Gençlik Merkezi’nde kitaplar ve görsel araçlarla teorik olarak aldıkları Balkanlar derslerinde öğrendiklerini yerinde görmek ve eğitimlerine pratik olarak devam etmek imkanı bulacaklar. Gezi sırasında Türkiye’nin Bosna ve Hersek Büyükelçiliği ile Bosna Hersek Başkanlık Sarayı’nı ziyaret etmeleri planlanan gençler, gözlemlerini ve öğrendiklerini birer makale ile kağıda dökecek ve bir kitap hazırlayacaklar. Aynı zamanda fotoğraf ve video çekerek fotoğraf sergisi ve bir belgesel film de gerçekleştirecekler.

Farklı inançların bir arada yaşadığı zengin kültürel yapısı ile Saraybosna’ya benzeyen Mardin’deki liseli ve üniversiteli gençlerin Bosna Hersek ziyaretinin ilk etabı 5 Mayıs’ta başlayıp 10 Mayıs’ta sona erecek. Diğer etaplar ise Ramazan ayından sonra gerçekleştirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.