PİYASALAR

  • BIST 1009524.590%
  • ALTIN2503.1020.77%
  • DOLAR32.5840.3%
  • EURO34.5240.86%
  • STERLİN40.0471.77%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Mahkemeden Sendikal Mücadele İle İlgili Önemli Karar
Mahkemeden Sendikal Mücadele İle İlgili Önemli Karar

Mahkemeden Sendikal Mücadele İle İlgili Önemli Karar

İzmir Üniversite Şube yönetim kurulu Türk Sağlık-Sen üyesine,Şube tarafından sağlık çalışanlarının sorunları ve talepleri ile ilgili geçekleştirilen hastane binası içindeki basın açıklamasına katılması, başhekimlik önünde slogan atması nedeniyle verilen kınama cezasının iptali için sendika tarafından dava açılmıştı.

A+A-

Davayı görüşen İzmir 4. İdare Mahkemesi verdiği kararda sendikaların kendi üyelerinin menfaatlerinin korunmayı amaçladığı, bu amaçla örgütlendiklerine dikkat çekildi. 

Kararda bireylerin sendika hakkı çerçevesinde dile getirdiği bazı görüşler veya bunların dile getirilme biçimi yetkili makamların gözünde kabul edilemez olsa da dahi, ifade, örgütlenme ve sendikal özgürlükleri ortadan kaldırmaya yönelik tedbirlerin demokrasiye hizmet edemeyeceği hatta tehlikeye düşüreceğine vurgu yapıldı. 

Mahkeme dava konusu eylemde sendikal hakkın kullanıldığına karar vererek bu yönde daha disiplin cezası verilmesine konu “kurumun huzur, sükun ve çalışma düzenini bozmak” hükmüne girmediğine dikkat çekti. Kınama cezası ile ilgili işlemin iptaline karar verdi.

SENDİKA BÜLTENİ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.