PİYASALAR

  • BIST 1009716.250.74%
  • ALTIN2430.3660.04%
  • DOLAR32.5290.08%
  • EURO34.8650.09%
  • STERLİN40.5030.07%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Limonun Faydaları
Limonun Faydaları

Limonun Faydaları

Doğanın insanlara sunmakta olduğu birbirinden farklı şifalı bitkiler arasında yer alan Limon hakkında merak edilen tüm sorularınızı cevapladık. Limon nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Nelere iyi gelir? Limon çayı tarifi nasıl yapılır? işte tüm sorularınızın cevabı sizlerle..

A+A-

Limon’un Faydaları

Her derede deva hastalıklara şifa niteliğinde etkisi olan limon narincesi, içerisinde barındırdığı yüksek C vitamini, potasyum, magnezyum ve folik asit bileşenleri ile anti oksidan özelliğine sahiptir. Limon’un iyileştirici etkisi olduğu başlıca hastalıklar arasında kanser hastalıkları, enfeksiyonlar, fazla kilo ve ciltlerde meydana gelmekte olan yanık, sivilce, siyah nokta ve kararmalara karşı beyazlatıcı etkiye sahip olmasıdır.

limon1.jpg

Cilt Sağlığı

Limon’un cilt sağlığı üzerinde ki etkisi bir çok klinik ve laboratuar çalışmaları sonrasında kanıtlanmış olup doğal yöntemler ile ve kimyasal oluşumlarla kullanılmaktadır. Ciltlerde parlak ve sağlıklı bir görünüm katmakta olan limon içerisinde ki flavonoitler ile antioksidan görevi göstermektedir.

Siyah Noktaları Yok Eder

Yüz bölgesinde meydana gelmekte olan siyah nokta oluşumlarında etkili bir çözüm olan limon, cilt bozuklukları ve akne tedavilerinde kullanılmaktadır. Doğal maske ve bir çok kozmetik ürününde kullanılmakta olan limon cildin parlak ve nemli bir görünüm kazanmasını sağlar.

Kararmaları Engeller

Güneş ışınları, yanıklar ve yara izlerinden meydana gelmekte olan cilt kararmalarında beyazlatıcı etkiye sahip olan limon aynı zamanda koltuk altı, dirsek ve dizlerde meydana gelmekte olan kararmalarda etkin bir çözüm sağlamaktadır. Düzenli kullanılması dahilinde parlak ve beyaz bir görünüm katmakta olan limon, derinin kendini yenilemesine ve güçlendirmesine yardımcı olmaktadır.

limon2.jpg

Yanıklara İyi Gelir

Deri üzerinden meydana gelmekte olan yanmalara karşı oldukça etkili anti bakteriyel özelliğe sahip limon, cilt üzerinden ki yanıklara karşı iyileştirici ve hafifletici özelliğe sahiptir. Aynı zamanda yanıklarla ile oluşmakta olan leke ve kararmalara karşı beyazlatıcı bir etki göstermektedir.

Ayak Sağlığına Etkisi

 Gün içerisinde tüm bedeninizi taşımakla görevli olan ayaklarınızın rahatlaması ve gevşemesine yardımcı olmakta olan limon, anti septik özelliği ile ayaklarınızda oluşabilecek mantar ve enfeksiyonel hastalıklara karşı direnci arttırmakta olup mantar oluşumlarının önüne geçmektedir.

Vücut Sağlığı

Doğal antibiyotik olan limon içerdiği yüksek A ve C vitaminleri ile bir çok hastalığa ve vücut soeunlarını önleyecek niteliktedir.İçerisinde sitrit sit ve potasyum bulunduran limon taş oluşumunu ve enfeksiyonel hastalıkları önlemede birebirdir.Limon anti bakteriyel olması nedeniyle doğal bir ilaç niteliğindedir.

Saçı Güçlendirir

Kellik, güçsüz saçlar ve kırılan saçlara karşı oldukça güçlü bir görünüm katmakta olan limon, içerisinde barındırdığı magnezyum ve lifler ile saçın yapısını korumaktadır. Saçlara güçlü ve parlak bir görünüm kazandırmakta olan limon saç derisine nüfuz ederek bakteri oluşumunu ve kepeği engeller.

Obeziteyi Engeller

Limon su ile beraber tüketilerek hızlı yağ yakımını kolaylaştırarak obeziteyi engeller. Fazla kilolardan kurtulmak isteyen kadın ve erkeklerin düzenli kullanımlarında bağışıklık sistemini hızlandırarak vücutta ki yağ oluşumunun kolay yakılmasına yardımcı olmaktadır.

limon3.jpg

Tırnakları Güçlendirir

Bir çok kadının sorunu olan tırnak kırılmalarına karşı önleyici bir etki oluşturmakta olan limon, tırnak üzerine peeling yapılarak tırnak yapısının sert ve parlak bir görünüm kazanmasına yardımcı olmaktadır. Oje ve sigaradan dolayı yıpranan ve sararan tırnakların onarılmasına ve yenilenmesine yardımcı olmaktadır.

Tansiyonu Engeller

Kalp hastalığı sorunlarına karşı etkin bir çözüm olan limon, yüksek potasyum ve magnezyum mineralleri ile vücutta ki tansiyonu dengeleyerek rahatlatıcı ve sakinleştirici bir etki yaratmaktadır. Yüksek tansiyona karşı duvar görevi görmekte olan limon, tansiyonu dengeleyerek vücudun zinde kalmasına yardımcı olmaktadır.

Boğaz Enfeksiyonlarına Kesin Çözüm

Anti bakteriyel özelliği ile bilinmekte olan limon, boğazlarda meydan gelen bakteri oluşumunu engelleyerek enfeksiyon riskine karşı önlem almaktadır. Mevsimsel olarak meydana gelmekte olan grip, öksürük, balgam ve yüksek ateşe karşı antibiyotik etkisi yaratmakta olan limon içerisinde barındırdığı C vitamini ve A vitamini ile vücut direncini arttırmaktadır.

Detox Etkisi Yaratır

Vücutta ki yorgunluk, halsizlik ve baş dönmelerine karşı limonun tüketilmesinde adeta detox etkisi yarattığı bilinmektedir. Stres ve sıkıntılara karşı rahatlatıcı bir etki oluşturmakta olan limon su ile tüketimlerinizde beden ve ruh sakinliğine yardımcı olmaktadır.

limon4.jpg

Limon’un Diğer Faydaları

Ağız Sağlığına Etkisi

Günlük hayatımızda temizlik kullanımların da olduğu gibi dişlerinize parlak ve sağlıklı bir görünüm katmaktadır. Diş beyazlatma özelliğine sahip limon diş eti kanamaları ve ağız kokusuna karşı etkin bir çözüm olmaktadır.

Kansere Karşı Savaşır

Vücutta tümör ve beze oluşumunu engellemekte olan limon içerisinde barındırdığı anti bakteriyel etkisi ile kanser hastalıklarında püskürtücü bir etki oluşturmaktadır.

Vücutta Taş Oluşumunu Engeller

Böbreklerde ve safra kesesinde meydana gelmekte olan taş oluşumlarına karşı eritici ve kırıcı etkiye sahip limonlar ağrılı ve sancılı böbrek rahatsızlıklarında bakteri oluşumunu engellemektedir. Üriner sitrat üreterek taş oluşumunu engelleyici ilaç görevi göstermektedir.

Parlaklık Kazandırır

Ciltte, dişlerde, saçlarda ve tırnaklarda parlak ve sağlıklı görünüm katmakta olan limon, içerisinde barındırdığı A ve C vitaminleri, lif, potasyum mineralleri ile cildin doğal görünümünü ve yıpranmış yapısına onarıcı etkiye sahiptir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.