PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Leo bebeğin ailesinden 2 doktora tazminat davası
Leo bebeğin ailesinden 2 doktora tazminat davası

Leo bebeğin ailesinden 2 doktora tazminat davası

Sağlık Bakanlığının girişimiyle ambulans uçakla götürüldüğü İstanbul'da sağlığına kavuşan 6 aylık Leo Dalgıç'ın ailesi, hamilelik sürecinde bebeklerindeki kalp damar sorununu tespit edemediklerini öne sürdükleri doktorlar hakkında tazminat davası başvurusunda bulundu.

A+A-

İzmir'de kalp damarları ters olarak dünyaya gelen Leo bebeğin ailesi, doğum sürecinde ihmallerinin bulunduğunu düşündükleri 2 doktor aleyhine tazminat davası açtı.

Bornova ilçesine yaşayan Cemran-Onur Saki Dalgıç çiftinin ikinci çocuğu olarak geçen yıl ağustosta özel hastanede dünyaya gelen Leo Dalgıç'ın doğumundan birkaç saat sonra vücudunda morluk oluştu.

Tetkiklerde kalp damarı ters olduğu tespit edilen Leo bebeğin acil ameliyatına karar verildi. Operasyonun İzmir'de yapılamaması üzerine aile, durumu sosyal medyadan duyurdu.

Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı, Leo bebeği ambulans uçakla İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk etti. "Büyük arterlerin transpozisyonu" tanısı konulan Leo bebeğe 5 gün sonra kalp damarları düzeltme ameliyatı yapıldı.

Leo bebek, İstanbul'da bir aya yakın tedavi gördükten sonra İzmir'e getirildi. Kritik süreci atlatan Leo bebeğin sağlık durumu her geçen gün daha iyiye gidiyor.

Çocuklarının doğumundan sonra başlayan süreçte zor günler geçiren Dalgıç çifti, bebeklerinin anne karnında takibini yapan ve özel muayenehanelerinde hizmet veren doktor ile hamileliğin 24. haftasında ayrıntılı ultrasonu çeken hekim aleyhine İzmir 8. Asliye Hukuk Mahkemesinde tazminat davası açtı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.