PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Lady Diana'dan sonra Cemal Kaşıkçı!!
Lady Diana'dan sonra Cemal Kaşıkçı!!

Lady Diana'dan sonra Cemal Kaşıkçı!!

İstanbul Başkonsolosluğuna girişinden sonra bir daha haber alınamayan Cemal Kaşıkçı kimdir? Lady Diana ile ilişkisi nedir?

A+A-

2 Ekim'de evlilik işlemleri için Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha haber alınamamasının ardından dünyanın gündeminde yer alan Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı’nın "konsolosluk binasında yaşanan arbede sonucunda öldüğünü" itiraf etti.

CEMAL KAŞIKÇI KİMDİR?

Gazeteci Cemal Kaşıkçı, ünlü silah kaçakçısı Adnan Kaşıkçı'nın yeğeni. Adnan Kaşıkçı'nın kız kardeşi Samira Kaşıkçı, Prenses Diana ile birlikte ölen Dodi el Fayed'in annesi. Adnan Kaşıkçı'nın yeğeni Hasan Kaşıkçı da Reina saldırısından kurtulmuştu. Cemal Kaşıkçı, 1958 yılında Medine'de doğdu. İlk ve orta eğitimini Suudi Arabistan'da tamamlayan Cemal Kaşıkçı, 1982'de Indiana State Üniversitesi'nden işletme yüksek lisans derecesi ile mezun oldu.

CEMAL KAŞIKÇI'NIN GAZETECİLİĞE GİRİŞİ

Cemal Kaşıkçı, Suudi Gazetelerinde muhabir olarak çalıştı. OKAZ, Al Sharq Al Awsat, Al Majalla ve Al Muslimoon da dahil olmak üzere çeşitli günlük ve haftalık Arap gazeteleri için bir muhabirlik yaptı. Al Madina'nın editörlüğünü ve genel yayın yönetmenliğini yapan Cemal Kaşıkçı, Afganistan, Cezayir, Kuveyt, Sudan ve Orta Doğu gibi ülkelerde yabancı medya kuruluşlarının muhabirliklerini yaptı.

KAŞIKÇI'NIN KAYBOLUŞU...

Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü iddia etti. Türk-Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı: “Öldürüldüğüne dair kesin bilgiye ulaşıldı. Yetkililer bize cenaze töreni için hazırlığınızı yapın dedi. Cemal Kaşıkçı DEAŞ taktikleriyle canice katledildi. Bu arada Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan yarım saat önce 7 kişi, Suudi Arabistan Konsolosluğu’na geldi. Kaşıkçı’nın içeri girmesinden bir süre sonra dışarı çıkan bu kişiler, konsolosluk önündeki 6 adet siyah minibüsten birine birtakım kutular yerleştirip oradan uzaklaştı. Polis ve MİT, şimdi camlarına siyah film çekilmiş bu minibüsün peşinde.

İSTANBUL'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Suudi gazete Cemal Kaşıkçı kimdir? Uluslararası silah kaçakçısı Adnan Kaşıkçı ile bir akrabalığı var mı?.. 

CEMAL KAŞIKÇI'NIN VE ADNAN KAŞIKÇI'NIN İLİŞKİSİ NE?

Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girdikten sonra kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın dayısı uluslararası silah kaçakçısı olarak bilinen Adnan Kaşıkçı çıktı. Öte yandan Kaşıkçı'nın kız kardeşinin oğlu ise İngiltere Prensesi lady Diana ile yasak aşk yaşayan Dodi El Fayed, Diane ile beraber suikaste kurban gitmişti.

Öldürülen Cemal Kaşıkçı, Arabistanlı dolar milyarderi Adnan Kaşıkçı'nın yeğeniydi. Yatları, katları ve aşkları ile dünya sosyetesinin zirvesindeydi. Ancak Adnan Kaşıkçı'nın 82 yıllık hayatı Londra'da sona erdi. Kaşıkçı, geride bol paralı ve hikayeli bir geçmiş bırakıp hayata veda etti. Kaşıkçı, Mekke'de varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.Aşkları evlilikleri ve eski eşine verdiği 894 milyon dolarlık nafaka ile tarihe geçti.

ULUSLARARASI SİLAH KAÇAKÇISI...

 Babası Suud Kralı'nın saray hekimiydi. 17 yaşında ABD'de Kaliforniya Devlet Üniversitesi'ne girdi. Ardından Stanford Üniversitesi'ne geçti. 1950'lilerde Suudi Arabistan'da Amerikan ve İngiliz otomobil firmasının temsilciliğini üstlendi. 1961'de 25 yaşına geldiğinde Süreyya ile evlendi. 5 çocuğu dünyaya geldi. Bu sırada silah sektörüne girdi.

Kaşıkçı, 1970 ve 80'li yıllarda yaptığı uluslararası silah anlaşmaları ile dünyanın en zengin isimleri arasına girdi. Dolce Vita (Tatlı Hayat) ifadesi tam ona göreydi. Çünkü o tarihte Kaşıkçı'nın servetinin 4 milyar dolar olduğu belirtildi. Ancak uluslararası silah ticareti 70'li yıllarda denetim altına alınınca Kaşıkçı ile ilişkisi olan politikacılar da gözler önüne serildi. İflas bayrağını çeken ünlü iş adamı, çok farklı sektöre girdi. Başta turizm olmak üzere pek çok sektörde şansını denedi. Ancak eski günlerine dönemedi.

PRENSES DİANA'NIN YASAK AŞKI...

Cemal Kaşıkçı'nın dayısı Adnan Kaşıkçı'nın yeğeni Dodi El Fayed de Lady Diana ile birlikte suikaste kurban gitmişti. Paparazilerden kaçmak isteyen alkollü şoför, yolu karıştırdı ve hızla bir tünele girerken kaza yaptı. Kazada Diana, Dodi ve şoför hayatlarını kaybetti.

Kazadan canlı kurtarılan Diana'nın koruması ise, kazadan sonra tanık koruma programı ile gizlenecek ve ondan da bir daha haber alınamadı.

Dodi El Fayed'in ailesi kazanın bir suikast olduğunu iddia etse de kraliyet ailesinin karşısında bu iddialarını kanıtlamayı başarmaları mümkün olmadı...

Washington Post gazetesi yazarı olan Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul'daki Suudi Başkonsolosluğuna girişini gösteren kamera kayıtları ortaya çıktı. Kaşıkçı’nın konsolosluğa giriş tarihi 2 Ekim saat 13:14 olduğu görülüyor.

CEMAL KAŞIKÇI'NIN KAÇIRILMA KORKUSU

Kendisini tanıyanlar ve çevresindekiler sürekli olarak gazeteci Cemal Kaçıkçı'nın kaçırılma korkusuyla yaşadığını teyit ediyorlar. Bundan dolayı kaldığı otel odasına yabancıları kabul etmediğini ve yalnız başına seyahat etmekten kaçındığını söylüyorlar.

Bu tanıklardan birisi de Al Misruyyun gazetesinin sahibi ve Mısırlı muhalif Cemal Sultan. Sultan da ikili elektronik temasları sonucu Kaşıkçı'nın tedirgin olduğuna ve kaçırılmaktan korktuğuna söyleyenler arasında yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.