PİYASALAR

  • BIST 1009079.973.1%
  • ALTIN2322.5890.7%
  • DOLAR32.3330.21%
  • EURO34.9490.03%
  • STERLİN40.7880.92%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı
KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını bildirdi.

A+A-

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı. Bakan Kasapoğlu, TRT Haber'e konuştu. 

Kasapoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle: 

"Tüm öğrencilerimize 'yuvanıza hoş geldiniz' diyorum"

Tüm öğrencilerimize 'yuvanıza hoş geldiniz' diyorum. Bakanlık olarak gençlerimize hizmet etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Onlara yuvalarını aratmama gayreti içerisindeyiz. Ülkemizde 700 bine yakın yurtlarda ağırladığımız öğrencilerimiz var. Onlar için yurtlarımızın 2. bir üniversite olması için her türlü olanağı onlara sunmanın gayreti içerisindeyiz. Yurtlarımızdaki hizmet kalitesini her geçen gün yükseltiyoruz.

"Otel zincirleriyle rekabet edebilecek kalitede yurtlarımız var"

2002'de 180 bin yurt kapasitesi varken şu an 700 binlerden bahsediyoruz. Yurtların kalitesi ciddi manada arttı. Otel zincirleriyle rekabet edebilecek kalitede yurtlarımız var. İnşallah öğrencilerimizi güçlü bir şekilde geleceğe hazırlayacağız. Yeni eğitim yılının tüm gençlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

"Yedekteki öğrencilerimizin sabırlı olmalarını tavsiye ediyorum"

Başvuru süreci bakanlığımızın kılı kırk yararak çalıştığı 12 devlet kurumundaki bilgileri de esas alarak, tamamen objektif kriterlere göre çalıştığı bir süreci bizlere gösteriyor. Bugün itibarıyla yurtlarımızda kalmaya hak kazanan öğrencilerimiz var. Yedekteki öğrencilerimizin sabırlı olmalarını tavsiye ediyorum. Kayıt yaptırmayan öğrencilerimiz oldukça da hızlı bir şekilde yedek öğrencilerimizin de kayıtlarına başlayacağız. Amacımız tek bir öğrencimizin dahi dışarıda kalmaması. Dönem içinde de yerleştirmelerimiz devam edecek. 

"Yurt dışından gelen öğrenciler için de kontenjanımız var"

Yurt dışından gelen öğrenciler için de kontenjanımız var. Her geçen gün artan kapasitemiz var. O kapasite çerçevesinde yurtlarımızın yerleştirme onralarını arttırıyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.