PİYASALAR

  • BIST 1009092.760.14%
  • ALTIN2324.8540.78%
  • DOLAR32.3720.13%
  • EURO34.983-0.24%
  • STERLİN40.929-0.3%
  1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. KYK burs başvurusu ne zaman hangi gün başlayacak? Bu yıl ki burs ücretleri ve diğer detaylar....
KYK burs başvurusu  ne zaman hangi gün başlayacak? Bu yıl ki burs ücretleri ve diğer detaylar....

KYK burs başvurusu ne zaman hangi gün başlayacak? Bu yıl ki burs ücretleri ve diğer detaylar....

Öğrenimlerine destek olmak için aylık 500 lira burs ya da kredi almak isteyen üniversite öğrencileri, KYK burs ve kredi başvuru ekranını sorgulamaya devam ediyor. Müracaat eden kişinin KYK burs başvurusu esnasında verdikleri bilgilerle resmi kurumlardaki verilerini karşılaştıracak olan Kredi ve Yurtlar Kurumu, bu değerlendirmeye göre burs ya da öğrenim kredisi tahsisine karar verecek. İşte ayrıntılar ..

A+A-

KYK burs ve kredi başvuruları öncesinde burs ücretleri hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2018-2019 eğitim öğretim dönemi için burs ve kredi ücretleri hakkında açıklama yaptı. Bu açıklamaya göre lisans öğrencilerinin alacağı miktar aylık 500 lira olarak belirlendi. Peki, birçok öğrencinin merakla beklediği KYK kredi ve burs başvurusu ne zaman başlayacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

KYK KREDİ VE BURS BAŞVURUSU BU SENE NE ZAMAN BAŞLAR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2018 yılı itibariyle burs ve kredi imkanından faydalanmak isteyen öğrencilerin yapacağı başvuruları önümüzdeki günlerde almaya başlayacak. Geçtiğimiz yıl 16 Ekim tarihinde öğrencilerin burs ve kredi başvurularının bu yıl ek yerleştirme ve DGS yerleştirmelerinin ardından erişime açılması bekleniyordu. Bu çerçevede kredi ve burs başvurularının kısa süre içerisinde üniversite adaylarının müracaatına açılacağı tahmin ediliyor. Kurum tarafından konuyla ilgili herhangi bir bilgilendirme yapılması halinde haberimizin içerisine eklenecektir.

BU YILKİ BURS ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018-2019 eğitim öğretim dönemi için burs miktarlarını açıkladı. Erdoğan açıklamasında şu sözlere yer verdi;

"Önümüzdeki eğitim-öğretim yılı için kredi burs miktarını lisansta 500 lira, yüksek lisansta 1000 lira, doktora da 1500 liraya yükseltme kararı aldık"

GEÇTİĞİMİZ YIL ÖDEMELER NE KADAR OLMUŞTU?

KYK kredi ve burs ödemeleri geçtiğimiz yıl lisans öğrencileri için 425, yüksek lisans öğrencileri için 850, doktora öğrencileri için ise 1275 lira olarak ödenmişti.

BURS VE KREDİLER TC KİMLİK NUMARASINA GÖRE YATIRILACAK

Önceki yıllarda ayın 7'sinde hesaplara yatırılan öğrenci burs ve kredileri, bankamatikler önünde yığılmalara neden olduğu için yeni sistemle birlikte TC Kimlik Numaralarının son hanesine göre ücretler yatırılmaya başlandı.

Buna göre, TC Kimlik Numarasının son hanesi 0 olanlar her ayın 6'sında, 2 olanlar her ayın 7'sinde, 4 olanlar her ayın 8'inde, 6 olanlar her ayın 9'unda, 8 olanlar her ayın 10'unda ücretlerini alabilecek.

KYK'DAN YARARLANAMAYAN VGM BURSUNU TERCİH EDEBİLECEK

KYK burs ve kredi imkanından faydalanma hakkını elde edemeyen öğrenciler, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün tahsis ettiği aylık 250 liralık burs imkanı için değerlendirilebilecek. Öğrenciler, bu imkandan yararlanmak için burs başvurularını VGM'nin internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek. VGM bursundan yalnızca KYK kredi ve burs imkanından yararlanmayan öğrenciler faydalanabilecek.

BURS VE KREDİ ARASINDAKİ AYRIM NEDİR?

Maddi destek için KYK'nın desteklerinden yararlanmak isteyen öğrenciler, burs ve kredi arasındaki ayrımı sorguluyor.

KYK öğrenim kredilerini “T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yükseköğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç para” olarak tanımlanıyor. Yani burstan farklı olarak bunu KYK’ya okul bittikten sonra geri ödemeniz gerekiyor.

Bursun ise üniversite eğitiminin sonlanmasının ardından geri ödenmesi gerekmiyor.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.