PİYASALAR

  • BIST 1009139.120.65%
  • ALTIN2324.2760.76%
  • DOLAR32.3610.09%
  • EURO34.953-0.38%
  • STERLİN40.914-0.41%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kuşburnunun Faydaları
Kuşburnunun Faydaları

Kuşburnunun Faydaları

Doğanın insanlara sunmakta olduğu birbirinden farklı şifalı bitkiler arasında yer alan Kuşburnu hakkında merak edilen tüm sorularınızı cevapladık. Kuşburnu nedir? Faydaları nelerdir? Zararları nelerdir? Nelere iyi gelir? Kuşburnu tarifi nasıl yapılır? işte tüm sorularınızın cevabı sizlerle..

A+A-

Kuşburnunun Faydaları

Kış aylarının vazgeçilmez bitkisi kuş burnu ile bir çok mevsimsel hastalıkların önüne geçerek mikrop ve bakterilerin vücuttan hızla atılmasına yardımcı olmaktadır. Kuşburnunun içerisinde barındırmakta olduğu A vitamini, C vitamini, K vitamini ,B2 vitamini, B1 vitamini ve zengince kalsiyum, potasyum, demir, magnezyum, bakır ve mangan mineralleri ile vücut dengesini korumaktadır. Kuşburnunun içerisinde barındırmakta olduğu zengin mineral ve vitaminleri sayesinde bir çok hastalığın tedavisinde kullanımı mümkündür.

kusburnu3.jpg

Ödem Atılımını Kolaylaştırır

İdrar atıcı etkisi ile vücut içerisine meydana gelmekte olan bakteri ve mikropların terleme ve idrar yolu ile atılımı kolaylaştırmakta olan kuşburnu hazımsızlığı ve şişkinliği önleyerek bağışıklık sistemini dengede tutmaktadır.

Öksürüğü Önler

Mevsimsel hastalıklar ve kronik öksürük nöbetlerine karşı oldukça etkili bir çözüm oluşturmakta olan kuşburnu boğaz enfeksiyonları ve boğaz gıcıklanmalarını önleyerek solunum yollarının rahatlamasına yardımcı olmaktadır. Bir çok kış çayı içerisinde kullanıma sahip olan kuşburnu mevsimsel hastalıkların önüne geçerek bağışıklık sistemini dengelemektedir.

kusburnu2.jpg

İltihap ve Enfeksiyon Sökücü

Kuşburnunun içerisine barındırmakta olduğu birbirinden zengin vitaminleri ile vücut içerisinde oluşan iltihap ve enfeksiyonel hastalıklara karşı duvar etkisi yaratmaktadır. İltihap oluşumlarını engelleyerek soğuk algınlığa ve sigara tüketimine bağlı balgam oluşumlarının vücuttan kolayca atılmasına yardımcı olmaktadır.

Solun Yollarına Faydası

Solunum yollarına bağlı hastalıklara karşı içerisinde barındırmakta olduğu  C vitamini ile öksürük, nefes darlığı ve solunum problemlerini kolayca yenerek vücudun zinde kalmasına yardımcı olmaktadır. Kuşburnu çayının düzenli kullanımlarında oldukça etkili bir çözüm oluşturmakta olduğu yüzyıllardır bilinmektedir. Çocuk ve yetişkin bireyler için kullanıma uygundur.

Cilt Sağlına İyi Gelir

Citte meydana gelen akne, sivilce ve yara izlerine karşı yapıcı ve onarıcı özelliğe sahip olan kuşburnu cildin parlak ve nemli bir görünüme kavuşmasına yardımcı olmaktadır. Bir çok kozmetik ürünlerin içerisinde kullanımı yaygın olan kuşburnu krem ve vücut losyonlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Güneş yanıkları ve lekelere karşı etkili bir çözüm göstermektedir.

kusburnu.jpg

Bağışıklık Sitemini Kuvvetlendirir

Kuşburnu içerisinde bulunan magnezyum, potasyum, çinko ve demir mineralleri ile bağışıklık sistemini koruyarak mikroplara karşı duvar oluşturmaktadır. Bakteri ve enfeksiyonel rahatsızlıkların önüne geçerek idrar yolu ile vücuttan atılımını kolaylaştırır. Kuşburnu idrar akışını hızlandırarak idrar yollarının temiz ve sağlıklı faaliyetler gerçekleştirmesine yardımcı olur.

Böbrek Rahatsızlıklarına İyi Gelir

Kuşburnu içerisinde barındırmakta olduğu mineral ve vitaminler ile böbrek rahatsızlıklarının önüne geçerek böbrek sağlığını denge tutan asit ve petkinleri içerisinde barındırmaktadır. Böbrek septomlarını rahatlatarak böbrek faaliyetlerinin düzenli olarak işlemesine yardımcı olmaktadır. Düzenli kullanımlarda böbrek taşı ve böbrek ağrılarının oluşumunu engellemektedir.

kusburnu1.jpg

Kuşburnunun Diğer Faydaları

Mineral ve vitamin açısından oldukça zengin olan kuşburnu vücut sağlığının korunmasında oldukça etkili bir rol üstlenmektedir. Kuşburnu içerisinde barındırmakta olduğu A vitamini, C vitamini, K vitamini ,B2 vitamini, B1 vitamini ve zengince kalsiyum, potasyum, demir, magnezyum, bakır, çinko ve mangan mineralleri ile sağlık dostu olarak bilinmektedir. Kuşburnunun bilinen faydaları dışında bilinmeyen özellikleri arasında yer alan;

  • Kanser hastalıklarında tümör oluşumunu engeller,
  • Çocuk gelişimine katkıda bulunur,
  • Kan hücrelerini çoğaltır,
  • Şeker hastalığına yakalanma riskini azaltır,
  • Kolesterol seviyesini dengede tutar,
  • Romatoid artrit hastalıklara iyi gelir,
  • Mide sağlığını koruyarak mide asidini dengede tutar
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.