PİYASALAR

  • BIST 1009532.48-1.52%
  • ALTIN2475.911-0.32%
  • DOLAR32.4780.23%
  • EURO34.5980.28%
  • STERLİN40.510.04%
  1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Kritik görüşme iptal edildi! Netanyahu ile Putin arasında...
Kritik görüşme iptal edildi! Netanyahu ile Putin arasında...

Kritik görüşme iptal edildi! Netanyahu ile Putin arasında...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılacağı belirtilen görüşmenin iptal olduğu açıklandı.

A+A-

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 1. Dünya Savaşı'nı resmi olarak bitiren "Ateşkes Günü"nün 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla Fransa'nın başkenti Paris'teki anma törenleri sırasında bir araya gelmeleri bekleniyordu.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN'ın haberine göre, Suriye konusundaki gerginliğin sürmesi nedeniyle görüşmenin iptal edildiği belirtildi.

Haberde, görüşmenin iki liderin ortaklaşa aldığı kararla mı yoksa tek taraflı olarak mı iptal edildiğine dair detay verilmedi.

Görüşmenin iptaliyle ilgili iki ülkeden de resmi açıklama yapılmadı.

Ancak İsrail basını, Netanyahu'nun Putin ile yapacağı görüşmenin iptal olması sebebiyle Paris'teki anma törenlerine katılmamayı gözden geçirdiğini yazdı.

KAN'ın haberine göre, 11 Kasım'da yapılması planlanan ancak iptal edilen Netanyahu-Putin görüşmesi, iki lider arasında Rus askeri uçağının düşürülmesinden sonra yapılacak ilk görüşme olacaktı.

Rusya ile İsrail arasında S-300 gerilimi 

Başbakan Netanyahu, geçen ay yaptığı açıklamada Putin ile "yakın bir zamanda" görüşeceğini duyurmuştu. 

Ancak Rusya'ya ait İl-20 askeri uçağının 17 Eylül'de, Suriye'deki Beşşar Esed rejimine ait S-200 hava savunma sistemi tarafından düşürülmesiyle Tel Aviv ile Moskova arasındaki ilişkiler gerilmişti.

Rus yetkililer, Lazkiye kentinde rejime ait bir depoya hava saldırısı düzenleyen İsrail'e ait F-16 savaş uçaklarının 15 Rus askerinin içinde bulunduğu İl-20'yi kalkan olarak kullandığı için bu uçağın füzelere hedef olduğunu öne sürmüştü.

İsrail yönetimi ise, Rus uçağının Beşşar Esad rejimine ait hava savunma sistemi tarafından vurulduğunu ve olaydan Suriye rejiminin sorumlu olduğunu ileri sürerek Rusya'nın suçlamalarını reddetmişti.

Rusya bu olayın ardından Esed rejimine, S-300 hava savunma sistemleri vermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.