PİYASALAR

  • BIST 1008718.110%
  • ALTIN2246.1540.08%
  • DOLAR32.3340.07%
  • EURO35.196-0.01%
  • STERLİN41.1750.07%
  1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kredi Kartı Kullanıcılarını Yakından İlgilendiriyor
Kredi Kartı Kullanıcılarını Yakından İlgilendiriyor

Kredi Kartı Kullanıcılarını Yakından İlgilendiriyor

Nakit çekimi limiti 500 Lirayı ve harcama limiti 1.250 Lirayı geçmeyen kartlar için kimlik tespiti ve bilgi verme şartı 1 Mayıs itibariyle ortadan kalkıyor.

A+A-

Olası şüpheli durumlarda MASAK’a bilgi verilecek. Şüpheli işlemlerle mücadele kapsamında MASAK yönetmelik ve tebliğlerinde Hazine ve Maliye bakanlığınca değişikliklere gidildi. Böylece, yukarıda bahsi geçen tutarları aşmayan, fon transferinde kullanılmayan, sadece mal ve hizmet alımında kullanılan önden ödemelerde kimlik tespiti olmayacak ve MASAK’a herhangi bir bilgi aktaramayacaklar.

Teyit Belgelerine Gerek Olmayan Durumlar

Bir yıl içinde ödenecek prim tutarı 3 bin liradan 5 bine, tek primli olup tutarı 7 bin 500’den 12 bin 500 liranın altında olan hayat sigortası sözleşmelerine ihtiyaç olmayacak. Bununla beraber emeklilik sözleşmeleri ile çalışan ücretlerinden kesinti yoluyla yapılan emeklilik planları ve bilgileri, teyit belgelerine gerek olmadan almak suretiyle işlem yapılabilecekler.

Ön Ödemeli Kartlar

Herhangi bir vadesiz hesaba bağlı olmayan kartlardır. Kullanıcı yükleme yaptığı miktar kadar harcama yapabilir. POS cihazlarında kullanılabilirler. Banka kartı ya da kredi kartı yerine kullanılabilirler.

 

Kaynak: My Memur

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.