PİYASALAR

  • BIST 1009792.560.72%
  • ALTIN2427.694-0.04%
  • DOLAR32.570.15%
  • EURO35.0030.66%
  • STERLİN40.8050.89%
  1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Kireçlenme nedir? Kireçlenme görülme sıklığı ne kadardır?
Kireçlenme nedir? Kireçlenme görülme sıklığı ne kadardır?

Kireçlenme nedir? Kireçlenme görülme sıklığı ne kadardır?

Uzmanlar, günümüz şartlarında ortalama insan ömrünün uzaması, ortalama vücut ağırlığının artması, insanların daha uzun süreli ve daha yorucu işlerde çalışması gibi nedenlerle kireçlenme görülme sıklığının arttığını ifade ediyor. İşte detaylar...

A+A-

İleri yaşlarda, eklemlerde tekrarlayan mekanik zorlanmalarla meydana gelen kireçlenme, eklem kıkırdaklarındaki parlak ve pürüzsüz yapının deforme olması, işlevselliğinde oluşan bozulma şeklinde açıklanabilir.

İlerleyen yaşla birlikte, eklemlere binen baskının oluşturduğu deformasyonlar, eklem içi kırıklar, yaralanmalar ve geçirilen iltihaplar kireçlenmenin başlıca nedenleri arasında gelir. En önemli özelliği, eklem yüzeyinde kalsiyum tuzlarının birikmesidir.

Kireçlenme nedir? ile ilgili görsel sonucu

Genel olarak 45 yaşından sonra başlayıp, hareketsizlik, şişmanlık, kalıtım, spor yaralanmaları, doğuştan gelen bazı eklem hastalıkları ve bazı meslekler, kireçlenmenin nedenleri arasında yer alır.

Kireçlenmelerde kıkırdakla beraber minisküslerde yırtıklar, kemiksi doku çıkıntıları ve ağrı başlangıçları etmendir. Gelişme sürecini izleyen dönemde eklem hareketleri kısıtlanır. Eklemi güçlendiren bağların kalınlaşması sonucu şişkinlik yaratan eklemi muhafaza etme amaçlı kasılmalar yaşanır. Kireçlenme genellikle yavaş gelişmesi nedeniyle günlük hayatı çok etkilememektedir.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.