PİYASALAR

  • BIST 1009693.461.77%
  • ALTIN2496.1610.03%
  • DOLAR32.4970.13%
  • EURO34.598-0.09%
  • STERLİN40.049-0.49%
  1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Karşınızda tüm özelikleriyle BMW M5
Karşınızda tüm özelikleriyle BMW M5

Karşınızda tüm özelikleriyle BMW M5

BMW M5 tüm özelikleri ve detaylarıyla haberde.

A+A-

Heyecan verici ve şık şekilde biçimlendirilmiş ve her zamankinden daha güçlü Yeni BMW M5’in yeni nesli, üstün mühendislik becerisi ile yenilikçi sürüş zekasının bir ifadesidir. Şimdiye kadar hayal edilmemiş düzeydeki sürüş dinamiklerinin sınırlarını zorlamak için tasarlanmıştır. Günlük iş rutinini daha güvenli ve daha konforlu hale getiren en son teknolojiye sahip güçlü Yeni BMW M5 modelinin yenilikçi dört çeker sistemi M xDrive, 600 bg motoruyla sürücüyü olağanüstü güç, hassasiyet ve çeviklik ile yüksek performanslı bir spor sedan otomobilin özgüvenli pilotuna dönüştürür. Bu modelde saf M sürüş keyfi, yeni bir seviyede sunulur.

M xDrive özellikli Yeni BMW M5:
Yakıt tüketimi, (l/100 km) (ortalama): 10,5
CO2 emisyonu, (g/km) (ortalama): 241 

Tüketim verileri, ECE sürüş döngüsüne göre belirlenmiştir ve seçilen jant ve lastik boyutuna bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Gösterilen modeller opsiyonel donanım içerir.

Güç: 600 bg
Azami tork: 750 Nm
0’dan 100 km/sa’e hızlanma 3,4 saniye
M Sürücü paketi ile azami hız 305 km/sa
M xDrive sayesinde olağanüstü sürüş dinamikleri

Yüksek hassasiyette vites değiştirme
Drivelogic özellikli 8-ileri M Steptronic şanzıman, son derece kısa vites değiştirme aralıklarına ve atletik ve dinamik stilden konforlu ve yakıt tasarruflu özelliğe kadar çeşitli vites değiştirme modlarına sahiptir. Vites aynı zamanda vites kolu veya direksiyon üzerindeki vites kulakçıkları aracılığıyla manuel olarak da değiştirilebilir.

3-034.jpg

Maksimum gecikme
M Karbon seramik frenler, fren gücünü doğrudan uygular. Paslanmaz, sürtünmeye karşı dayanıklıdır, ısı toleransı yüksektir ve otomobil ağırlığının azaltılmasına katkıda bulunarak çeviklik, dinamizm ve hızlanmayı olumlu etkiler. M logosuna sahip Mat Altın rengi fren kaliperleri bu özel teknik donanımın otomobilin dışından görülebilmesini sağlar.

Koşullara ve kullanıma bağlı olarak, malzemelere ait özellikler, özellikle ıslak zeminde otomobil durmadan önce gürültüye neden olabilir. Nemin ve yoldaki tuzun etkisi fren performansının geleneksel frenlere denk olmasına neden olabilir. Bu durum fren performansında kısa süreli azalma olarak görülebilir ve gerektiğinde pedala daha fazla güç uygulanarak dengelenebilir.

Mükemmel kullanım özelliği
M Servotronic, her türlü sürüş durumunda, mevcut sürüş hızına uyumlu olacak şekilde, doğru direksiyon gücünü sunar. Buna ek olarak, her hızda direkt ve hassas direksiyon hakimiyeti sağlar. M serisi için özel olarak kalibre edilen sistem, tek bir düğmeyle erişilebilen üç farklı ayar seçeneği sunar.

2-057.jpg

İdeal güç dağıtımı
Aktif M diferansiyel, şerit değişimi sırasında veya viraj sonrasında hızlanırken, virajları yüksek hızla dönerken veya farklı yol yüzeylerinde, tutuşu ve sürüş dengesini optimize eder. Çekiş gücü arka tekerlekler arasındaki devir hızı farkını azaltan, elektronik olarak çalıştırılan bir cihaz yardımıyla optimize edilir.

Yeni BMW M5, 0’dan 200 km/sa hıza bu nefes kesici sürede ulaşır. M TwinPower Turbo 8 silindirli motorun olağanüstü gücü ve M xDrive'ın üstün dört çeker özelliği bir araya gelerek, şimdiye kadar yalnızca süper spor otomobillerde görülen hızlanma değerlerini ortaya çıkarır. Yeni BMW M5, 0’dan 100 km/sa hıza 3,4 saniyede ulaşır.

Yeni BMW M5, bağlantı ve sürüş asistan sistemleri açısından da yeni standartları belirler. Randevularınızı düzenleyebilir, e-posta alabilir ya da yarış pisti üzerinde en iyi yeni dereceyi belirleyebilirsiniz. Yenilikçi kullanım konsepti, çok işlevli gösterge paneli ve Head-Up Display, üstün sezgisel kumanda özellikleri, dijital hizmetleri ve tamamen yeni M’e özel grafikleriyle etkileyicidir. Dört çeker modu aracılığıyla hız, vites ve navigasyondan, kişisel olarak tercih ettiğiniz ayarlara kadar sürüşle ilgili tüm bilgileri saniyeler içinde kaydedebilmenizi sağlar. Çeşitli akıllı asistan sistemleri, arzu ettiğiniz anda yardımcı bir pilot gibi yanınızdadır.

M spor egzoz sistemi
M spor egzoz sistemi, entegre egzoz valfi mekanizması aracılığıyla değiştirilebilen dinamik bir ses sunar. Sürüş dinamikleri düğmesi aracılığıyla seçilebilen SPORT ve SPORT+ programları, daha yoğun bir motor sesiyle vurgulanırken, konfor odaklı program, daha az dikkat çeken motor sesine öncelik verir. Ek olarak, gürültü seviyesi yeni ses kontrolü düğmesi sayesinde azaltılabilir.

4-020.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.